Van der Poel: 'Leef niet meer toe naar veldritseizoen zoals vroeger'

Mathieu van der Poel is na een vakantie van klaar voor het veldritseizoen. De wereldkampioen liep in de Driedaagse Brugge-De Panne een hersenschudding op en kon daardoor twee weken niet fietsen.
Van der Poel: 'Leef niet meer toe naar veldritseizoen zoals vroeger'

In het tv-programma Van Hier tot Tokio van Ziggo Sport vertelt Van der Poel dat hij noodgedwongen twee weken niet kon fietsen. "Dat ging me ook gemakkelijk af", legt hij uit. "Aangezien ik nog wat last had van een lichte hersenschudding. Wat ik in die twee weken gedaan heb? Veel gegamed en wat series gekeken met mijn vriendin. Echt weg konden we niet, aangezien onder meer de restaurants gesloten waren."

Van der Poel en vriendin gingen nog wel op vakantie naar Dubai. Iets wat ze op het laatste moment besloten hadden. "Het was fijn dat we dat gedaan hebben. Het was goed weer en dat heeft me deugd gedaan."

Van der Poel vertelt dat hij niet te gek heeft gedaan de afgelopen periode. "Ik ben maar twee kilo aangekomen. Het veldrijden komt er aan dus ik moet ook niet van te ver komen, anders start ik met een achterstand." Toch ligt de focus niet meer zo op de cross als vroeger. "Ik heb met het veldrijden de doelen die ik wilde bereiken al bereikt. Ik leef niet meer toe naar een veldritseizoen zoals ik dat vroeger deed. Ik merk dan ook dat ik mijn doelstellingen heb verlegd naar het mountainbiken en de weg."

Laatste nieuws