Philippe Gilbert boos op collega's: 'Ze klagen het hele jaar, maar als het erop aankomt zijn ze er niet'

De Belg is vooral niet te spreken over de jongere generatie.
philippe gilbert

De UCI besloot in samenspraak met ploegen, renners en koersorganisatoren de veiligheidsmaatregelen rond koersen aan te scherpen na de vele incidenten het afgelopen seizoen. Namens de rennersvakbond CPA was Philippe Gilbert samen met Matteo Trentin de enige renner die aan het overleg meedeed. Dat steekt de Waal, zo vertelde hij aan de Belgische krant Het Nieuwsblad.

"De CPA vraagt renners regelmatig mee te doen met dit soort overleggen, maar ze geven nooit thuis, helaas. Ze klagen het hele jaar in de media, maar op dit soort momenten moet je je écht laten horen. Als het erop aankomt zijn ze er niet. Juist op dat soort momenten moet je je mond opendoen. Kijk, ik doe dit niet meer voor mezelf hè als renner op leeftijd. Juist de 20-jarigen zouden erbij moeten zijn, maar blijkbaar hebben ze het te druk..", aldus een enigszins cynische Gilbert.

Overigens wordt de rennersvakbond CPA door veel coureurs niet (meer) serieus genomen. Michael Mørkov kreeg veel bijval in het peloton toen hij de CPA een waardeloze organisatie noemde. Inmiddels is er een nieuwe vakbond opgericht, The Riders' Union. Deze 'wilde bond' is (nog) niet erkend door de UCI en heeft derhalve geen officiële status bij de wielerunie.

Laatste nieuws