De Top 2000 van het wielrennen: stem nu en bepaal wie de 500 beste wielrenners aller tijden zijn 

Lastig kiezen hoor!
lance armstrong eddy merckx

Tussen Kerst en Oud & Nieuw is Nederland altijd lichtelijk in de ban van de Top 2000, maar voor wielerfans is er nu ook iets anders. De website Pro Cycling Stats (even een shout out naar die hele fijne site!) laat z'n bezoekers een lijst van de 500 beste wielrenners aller tijden samenstellen: de Favorite500.

Je mag uit al die duizenden coureurs die in de loop der jaren over Gods wegen reden er slechts 15 coureurs uitkiezen en die als jouw persoonlijke favoriet bestempelen. Je natuurlijk voor Eddy Merckx kiezen, of als je in een stoute bui bent Lance Armstrong. Maar omdat de database van Pro Cycling Stats bijna oneindig is, bestaat de kans dat ook die ene goede amateurwielrenner die je kent is opgenomen - zo doen wij hier op de redactie er alles aan om Peter Merx, alias De Kolibrie van Warfhuizen, in de Favorite500 te krijgen!

Stemmen doe je hierrrrrrrrr! Tot dusver kwamen de meeste stemmen al uit Nederland (ook daar heeft Pro Cycling Stats weer statistieken over..), dus grote kans dat de lijst een mooi Nederlands tintje krijgt.

Laatste nieuws