Ceylin Carmen del Alvarado wint moddergevecht van Brand: 'Heb plezier gehad!'

De wereldkampioene wint weer eens na een tijdje zonder zege.
ceylin del carmen alvarado

Het was de afgelopen tijd Lucinda Brand dat de klok sloeg in de vrouwencross, maar op het modderparkoers in Herentals was het een ander verhaal. In de X2O Badkamers Trofee was Ceylin del Carmen Alvarado de sterkste en zo won de jonge wereldkampioene sinds de cross in Leuven weer eens.

Het was een beklijvend duel in de modder. Del Carmen Alvarado reed vrijwel de gehele cross op kop, maar voelde steeds de hete adem van Brand (en ook Denise Betsema) in de nek. Op driekwart koers leek Brand het gaatje te dichten, maar juist op dat moment maakte de renster in vorm een foutje.

Del Carmen Alvarado nam weer wat afstand en de zege kwam niet meer in gevaar. Lucinda Brand werd op 18 seconden tweede, Denise Betsema vlak daarachter derde. Vanuit het achterveld maakte Marianne Vos, die gisteren in Essen nog won, een inhaalrace omdat ze achteraan moest starten; ze eindigde uiteindelijk op een zevende plaats.

De wereldkampioene stond ondertussen met een besmeurd gezicht Sporza te woord: "Het was de laatste tijd steeds net niet, dus ik ben nu heel blij. Ik had er zin en heb vandaag met heel veel plezier gereden. Maar makkelijk was het niet. Het was echt ploeteren. Door m'n val in Leuven was ik de afgelopen tijd wat minder; ik heb twee weken verloren in training waarin anderen beter werden."

Laatste nieuws