Van der Poel over Dendermonde: 'Kutparkoers'. Organisator Mettepenningen reageert

Mathieu van der Poel was gisteren niet echt in zijn sas met het parkoers van de Wereldbekercross in Dendermonde. De wereldkampioen werd op geruime afstand tweede achter Wout van Aert en nam na afloop geen blad voor z'n mond, tot ergernis van organisator Jurgen Mettepenningen.
Van der Poel over Dendermonde: 'Kutparkoers'. Organisator Mettepenningen reageert

Van der Poel kwam gisteren niet in het stuk voor en moest Wout van Aert al snel laten gaan. "Ik wist op voorhand dat dit parkoers echt iets voor Wout van Aert is", zei de wereldkampioen na afloop tegen Sporza. "Bovendien had hij nog eens een heel goede dag ook. Het was al heel snel duidelijk dat ik niet ging kunnen volgen en dan heb ik mij maar op de tweede plaats gefocust. Ik liet hem zeker niet lopen, maar het verschil maakte mij niet veel meer uit op het einde."

Om daar vervolgens aan toe te voegen: "Van Aert stak er echt bovenuit vandaag. Dit was gewoon niet mijn ding. Ik vond het een kutparcours. Het kan niet altijd je ding zijn, maar ik vond dit een beetje Wereldbeker-onwaardig. Dat neemt niets af van de prestatie van Wout, hij was echt extreem sterk."

Jurgen Mettepenningen

De uitspraken waren tegen het zere been van Jurgen Mettepenningen, organisator van de wedstrijd. "Je mag het altijd eens proberen Mathieu", zegt hij op Twitter. "Heel de week en vooral vandaag wateroverlast en vandaag een storm overleefd! Ik kon het ook afgelasten, maar heb samen met mijn vele vrijwilligers voor de moeilijkste weg gekozen."

Van der Poel reageerde al snel: "Ik breek jouw werk en dat van de vrijwilligers niet af. Ik geef mijn eerlijke, persoonlijke mening over het parkoers. Respect voor jullie werk om in deze omstandigheden toch een cross te organiseren", haalt hij de kou uit de lucht.

  • Mathieu van der Poel

Laatste nieuws