Van der Poel begint 2021 met soevereine zege in Baal: 'Voelde me niet super'

Een nieuw jaar, een nieuwe cross. Maar dezelfde namen vooraan...
mathieu van der poel

Op de eerste dag van het nieuwe jaar stonden De Grote Drie (Van der Poel, Van Aert en Pidcock) meteen aan de start tijdens de GP Sven Nys in Baal (X2O Badkamers Trofee). En ze lieten zich ook gelden, al was het nog niet in de openingsronde. Maar daarna ontbond Tom Pidcock zijn duivels; na een tijdje voegde Mathieu van der Poel zich bij hem.

Wout van Aert leek wat klem te zitten achter, met alle respect, mindere coureurs, maar na een imposant stukje doortrekken op het asfalt meldde ook hij zich vooraan. Ook Eli Iserbyt kon knap mee met de drie - Iserbyt viel in Heusden-Zolder en had daar nog last van; zo kon hij niet over de balkjes springen. Michael Vanthourenhout kon tevens terugkeren bij de leidende vier.

Het kwintet bleef bij elkaar tot vier rondes voor het einde toen Van der Poel de knuppel in het hoederhok gooide. Van Aert gooide, na een foutje op de schuine kant, als eerste de handdoek, maar ook de anderen konden een ontketende MVDP niet volgen.

Van Aert schoof na zijn foutje nog knap op naar een tweede plaats, maar de leidende positie van Van der Poel kwam niet meer in gevaar.. De wereldkampioen had aan de meet uiteindelijk acht seconden voorsprong op de Belg. Pidcock legde daarachter beslag op een halve minuut beslag op de derde plek.

Van der Poel won dan wel, maar het was niet gemakkelijk, zo zei de nog uithijgende winnaar tegen Sporza. "Het was een lastige wedstrijd. Ik had niet de beste wedstrijd; ik voelde me niet super. Slecht was het natuurlijk ook niet, maar ik heb er niet echt een verklaring voor. Ik zat in het begin wat van achteren, met Wout, dus ik denk dat hij ook niet de beste benen had."

De Belg beaamde dat. Het gevoel was niet fantastsich. Ik had pas de laatste twee ronden een beetje een goed gevoel. Misschien doordat ik niet echt getraind heb in functie van deze cross. Maar ik ben toch m'n best blijven doen. Als de benen wat minder zijn, moet je daar niet aan toegeven Superbenen moet je afdwingen; je moet er niet op wachten."

Van der Poel trekt door

Het foutje van Van Aert

Laatste nieuws