Verrassend programma Dumoulin: Limburger in Ronde van Vlaanderen

Hieronder lees je waar de Jumbo-Visma-renner nog meer aan het vertrek verschijnt.
tom dumoulin

Tom Dumoulin kiest voor een andere seizoensplanning dan gebruikelijk voor klassementsrenners. Normaal gesproken kiezen die voor de Waalse klassiekers en daarna de Tour, maar Dumoulin is komend voorjaar terug te zien op de kasseien. Hij zal op 26 maart starten in de E3 Saxo Bank Classic en een week later kan Wout van Aert op 'm rekenen bij de Ronde van Vlaanderen, zo meldt Wielerflits.

De Limburger startte één keer eerder in Vlaanderens Mooiste. In 2012 werd hij als reserve op het allerlaatste moment opgeroepen; hij haalde toen de eindstreep niet. Dumoulin heeft altijd al gezegd dat hij zich nog eens op de Vlaamse klassiekers wil richten. Daarbij noemde hij nadrukkelijk ook Parijs-Roubaix, maar dat zal voor later zijn.

Dumoulin rijdt in het voorjaar van 2021 wel in Italië. Daar zal hij de Tirreno, Milaan-Sanremo en de Strade Bianche betwisten. We zien Dumoulin ook nog terug in Zwitserland, waar hij z'n voorjaar afsluit in de Ronde van Romandië. Over de rest van het seizoen is nog niets beslist, maar de voorkeur zou uitgaan naar de Tour - en dit voorlopige programma duidt daar ook wel op.

Door het rijden van de twee Vlaamse klassiekers zal Dumoulin de Amstel Gold Race dit jaar wel overslaan.

  • Tom Dumoulin

Laatste nieuws