HomeCyclocrossZwaargeblesseerde Shirin van Anrooij maakt nu al comeback en hoopt nog op...

Zwaargeblesseerde Shirin van Anrooij maakt nu al comeback en hoopt nog op WK veldrijden

Een wonderbaarlijk herstel?

Wie de beelden na haar val in de wereldbekercross van Tabor 29 november jongstleden zag, zal gedacht hebben dat haar veldritseizoen eropzat. Maar het pas 18-jarige talent Shirin van Anrooij hoopt er eind januari op het WK in Oostende toch alweer bij te zijn, zo laat ze Cycling Online weten.

In Tabor raakte de Zeeuwse direct na de start betrokken bij een zware valpartij. Een schijfrem sneed zich diep in haar arm. Haar crossploegleider Sven Nys van Trek-Baloise zei dat hij nog nooit zoiets had gezien. Van Anrooij werd twee keer geopereerd en ging een revalidatietraject in.

Dat verloopt voorspoedig, want ze is op dit moment op trainingsstage met haar wegploeg Trek-Segafredo. Over een week keert ze huiswaarts om in het weekend van 23 en 24 januari mee te doen aan de crossen van Hamme en Overijse. Vervolgens hoopt ze aan het WK mee te kunnen doen. “Maar dat zal dan wel met een andere insteek zijn dan voor de vakl de bedoeling was. Ik wil gewoon meedoen en weer een goed niveau halen”, zinspeelt ze erop dat meedoen voor een ereplaats er niet inzit.

Vorig jaar werd Van Anrooij wereldkampioen bij de junioren. Eerder dit crossseizoen kampte ze met wat rugproblemen, waardoor de resultaten wat tegenvielen.

Beeld: Cor Vos

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Fabio Jakobsen: ‘Als ik de beelden van mijn val zie, denk ik eigenlijk veel meer aan Bjorg Lambrecht’

In gesprek met het Algemeen Dagblad keek hij nog eens terug op de crash die...

Vlaamse wielerlegende Van Looy over Van Aert en Jumbo-Visma: ‘Die Hollanders, ge weet daar nooit het fijne van’

De inmiddels 88-jarige Vlaamse wielerlegende Rik Van Looy komt net als Wout van Aert...

Taco van der Hoorn over zijn plannen: ‘Nee, ik ga niet aanvallen om enkel in beeld te rijden’

We spraken Taco van der Hoorn na de presentatie over zijn plannen deze Tour...

Video | Indrukwekkende beelden: Jonas Vingegaard rijdt door geluidsmuur tijdens Tourtijdrit

Vingegaard was duidelijk de grote favoriet van de Deense wielerfans in Kopenhagen tijdens de...

Meer zoals dit

Ellen van Dijk kleineert concurrentie op NK tijdrijden

Ellen van Dijk heeft zoals verwacht met overmacht het NK tijdrijden gewonnen. In Emmen was ze maar liefst een minuut sneller dan ploeggenote Shirin van Anrooij. Riejanne Markus wist Anouska Koster nipt van het brons af te houden.

Kristen Faulkner gaf topbaan op Wall Street op om profrenster te worden: ‘Ze is begonnen fietsen, omdat ze niet kon roeien in New York’

De Amerikaanse Kristen Faulkner staat aan de leiding in de Ronde van Zwitserland voor vrouwen. En haar verhaal is op z'n zachtst gezegd bijzonder te noemen.

Interview | Marion Rousse: ‘Met of zonder Julian, we krijgen een mooie eerste week met meer dan genoeg kansen voor een Nederlander met Frans...

Marion Rousse is koersdirectrice van de Tour de France voor vrouwen en daarnaast bekend als de vriendin van Julian Alaphilippe. In gesprek met Wieler Revue vertelde ze over de blessure van de wereldkampioen en haar grote favoriet voor de Tour de France voor vrouwen.