Team BikeExchange: zo ziet het programma van Simon Yates en andere renners van de Australische ploeg eruit

Ploegmanager Matthew White laat ons weten waar we Yates en co gaan zien in 2021.

simon yates

Rond deze tijd van het jaar zijn de managers van de wielerploegen druk bezig met het uitstippelen en inplannen van de programma's van de renners van de ploeg. Zo ook manager Matthew White van Team BikeExchange. De Australiër lichtte tegenover de website Cyclingnews alvast een tipje van de sluier op waar we de renners van het voormalige Mitchelton-Scott dit seizoen op de fraaie Bianchi's gaan zien.

Simon Yates is het speerpunt van de ploeg en de Brit krijgt een druk programma als we White mogen geloven. "Simon gaat hoogstwaarschijnlijk zowel de Giro als de Tour rijden, en daarna de Olympische Spelen. Voor wat betreft de grote rondes: we kondigen pas op een later moment aan in welke rol hij wat gaat doen. Veel renners doen dit jaar de dubbel, maar niemand zal beide rondes voor een klassement gaan om daarna ook nog te pieken in Tokio. Omdat de Olympische Spelen een belangrijk doel zijn voor Simon, zal dat ook wel voor hem gelden."

De ploegmanager verwacht ook veel van Lucas Hamilton, van wie hij verwacht dat hij een volgende stap gaat zetten in zijn ontwikkeling. "Hij heeft intrinsiek dezelfde klasse als Pavel Siviakov en Jai Hindley. Ze stonden met z'n drieën op het podium van de Baby Giro. Lucas gaat veel vrijheid krijgen in het voorjaar en gaat zeker kopman zijn in een grote ronde. Hij is er klaar voor om een volgende stap te zetten."

Over de derde potentiële klassementsrenner Esteban Chaves is White een beetje in het ongewisse. "Esteban heeft een lastige periode achter de rug. Hij moet weer terug naar de basis. We gaan het stap voor stap opbouwen. Hopelijk kan hij dan weer meedoen op het niveau dat we van hem kennen. Hij gaat zich proberen in de Tourploeg te rijden."

Voor aanwinst Michael Matthews geldt uiteraard dat Milaan-Sanremo z'n eerste échte hoofddoel is.

Achtergrond
  • Team BikeExchange