'Mijnwerker' Pogacar gaat werken aan tijdrit: 'Komende maanden veel op tijdritfiets' 

Dat worden dus nóg betere tijdritten? De jonge Sloveen reageert in het artikel ook op de woorden van Dumoulin en Roglic in Code Geel over zijn ongelofelijke prestatie..
tadej pogacar

Het klinkt gek voor iemand die de beste tijdrit van het jaar reed en daarmee de Tour de France won, maar Tadej Pogacar en zijn ploegleider Adam Peiper zeiden op de persdag van hun ploeg UAE Team Emirates dat de jonge Sloveen vooral gaat werken aan zijn tijdrit. En dan met name aam zijn positie op de fiets.

Dit omdat er in de komende Tour veel meer tijdritkilometers (58, verdeeld over twee tijdritten) zitten dan vorig jaar. "Het parkoers is me niet op het lijf geschreven. Daarom ga ik aan mijn tijdrit werken. Ik zal de komende maanden veel op de tijdritfiets gaan trainen. Voorheen deed ik dat eigenlijk nauwelijks", zei Pogacar.

"Ik heb verschillende mensen binnen en buiten de ploegen horen praten over zijn houding op de tijdritfiets", vult ploegleider Adam Peiper aan, daarmee refererend aan de woorden van Tom Dumoulin in de documentaire Code Geel, waarin de Limburger zegt dat Pogacar als een mijnwerker op de tijdritfiets zit.

Serieuzer: "Maar daar is inderdaad werk aan. Zijn aerodynamica kan veel beter. We gaan de komende tijd aan zijn houding werken. Bovendien werken we aan een nieuwe tijdritfiets, die hopelijk vlak voor de Tour klaar is."

Niet alleen de 'mijnwerker-opmerking' uit Code Geel is Pogacar overigens ter ore gekomen. De Tour-winnaar reageerde ook op de opmerkingen van Dumoulin en Roglic na de tijdrit waarin ze zeiden dat het ongelofelijk was en er niks van snapten - velen maakten daaruit op dat ze dopinggebruik impliceerden. De Sloveen reageert er nuchter op.

"Die opmerkingen deden ze in de heat of the moment. Ze waren teleurgesteld. Wat ik deed, was niet ongelofelijk. Ik had me heel goed voorbereid, ik had een geweldige dag en ik deed een goede fietswissel", besluit Pogacar, die komend seizoen een vol programma heeft (hier een overzicht van alle koersen die hij gaat betwisten).

  • Tadej Pogacar

Laatste nieuws