Van Aert en Van der Poel reageren op tijdelijk stoppen Dumoulin: 'Moeten er respect voor hebben' 

Wout van Aert en Mathieu van der Poel over het nieuws van de dag.
mathieu van der poel wout van aert

Na de cross in Hamme (gewonnen door Mathieu van der Poel) ging het niet alleen over het WK van komende week. Ook het nieuws dat Tom Dumoulin een break ingelast in zijn carrière was uiteraard een onderwerp van gesprek. Voor de camera's van Sporza deden Wout van Aert en Mathieu van der Poel hun zegje. Ze hebben begrip voor het besluit van Dumoulin.

Wout van Aert was er als teamgenoot dichtbij en voor hem kwam het nieuws dus iets minder als een donderslag bij heldere hemel dan voor de rest van de wielerwereld. "Het is voor mij inderdaad minder een verrassing dan voor de buitenwereld. Hij heeft een moeilijk jaar achter de rug. Hopelijk is dit een beslissing waardoor hij straks sterker terug kan komen. We moeten er respect voor hebben. Ik hoop voor Tom echt dat het goedkomt."

Ook Van der Poel was empathisch en voegde er nog iets aan toe waar niet-topsporters misschien niet zo snel bij stil zullen staan. "Ik kan z'n keuze begrijpen. Topsporter zijn lijkt heel leuk, maar het is echt niet altijd rozengeur en maneschijn. Soms ben je er gewoon even klaar mee. Zeker in het geval van Dumoulin, die van blessure naar blessure sukkelde. Dan kan het heel zwaar zijn. Dus ik heb er begrip voor."

  • Tom Dumoulin

Laatste nieuws