Van der Poel ziet inhaalrace in Overijse niet beloond worden: 'Verrast dat ik nog zover terug kon komen'

Een lekke band van Mathieu van der Poel kleurde het wedstrijdverhaal in de wereldbekercross van Overijse - en dat werd daardoor niet wat we ervan hoopten.
mathieu van der poel

Het zag er in het begin naar uit dat we een uur lang een boeiend duel tussen Mathieu van der Poel en Wout van Aert te zien zouden krijgen bij de wereldbekercross in Overijse. Een lekke band voor Van der Poel besliste anders. Maar we kregen er wel een spetterende inhaalrace van de wereldkampioen voor terug!

Aanvankelijk leek Van der Poel snel terug te willen keren op Van Aert na z'n lekke band; hij verkleinde de achterstand die hij had opgelopen snel tot 10 seconden. Maar daarna leek hij toch iets te voortvarend geweest te zijn: het gat met Van Aert werd weer iets meer dan 20 seconden.

De strijd leek gestreden, maar Van der Poel vond nog een tweede adem en leek drie rondes voor het einde terug te komen bij de Belg. Hij kwam tot op 6 seconden. Daarna gooide twee foutjes roet in het eten en moest hij de handdoek in de ring gooien; Van Aert won uiteindelijk met een ruime voorsprong en pakte ook de eindzege in de wereldbeker.

Na afloop zei Van der Poel dat hij ondanks alle pech toch wel tevreden was met z'n race. "Na de lekke band was ik eigenlijk een beetje verbaasd dat ik weer zo dichtbij kon komen, omdat ik in het wiel van Wout niet heel veel overschot had. Hij was sterk vandaag. Ik weet niet of de terugkeer te snel was. Na het foutje was het bekeken. Daarna verloor ik de focus en maakte ik helaas nog wat foutjes."

Al met al kijkt de uittredend wereldkampioen uit naar het WK van volgende week. "Ik had vandaag alweer een stuk beter dan gisteren; ik was wat frisser. Het is nog niet waar ik wil zijn, maar ik heb er vertrouwen in dat dat nog komt. Ik heb nog niet in Oostende gereden, maar op de foto's ziet het eruit als een 'knap' parkoers. Wout en ik zijn beiden in vorm. Het gaat erom spannen en zal een mooie race worden."

Laatste nieuws