Van der Poel en Van Aert eensgezind over doorgaan WK: 'Hele winter nog niemand positief getest'

Na afloop van de cross in Overijse lieten de twee tenoren van de cross hun licht schijnen over het mogelijk afgelasten van het WK.
mathieu van der poel wout van aert

Terwijl Mathieu van der Poel en Wout van Aert zich voorbereidden op de laatste wereldbekermanche in Overijse en op die manier ook de puntjes op de i zetten in de WK-voorbereiding, legde de burgemeester van Oostende in het Vlaamse tv-programma De Zevende Dag (het Buitenhof van België) een bommetje onder datzelfde WK.

In Oostende is namelijk een uitbraak van de Zuid-Afrikaanse variant van het coronavirus en dat zorgt er volgens voor burgemeester Bart Tommelein voor dat het WK in diezelfde gemeente op losse schroeven staat en er zeker nóg strengere maatregelen komen als het wel doorgaat.

Volgens Mathieu van der Poel kan het WK gewoon doorgaan. "Ik ben geen politicus, maar ik zie niet in wat het WK met die uitbraak te maken heeft. We koersen in een afgesloten ruimte; iedereen die erin wil moet een negatieve PCR-test overleggen. Er wordt al de hele winter gecrosst zonder één positief geval, waar ik weet van heb in ieder geval. Dat betekent dat het veilig kan. Laat het WK gewoon doorgaan!", zei de uittredend wereldkampioen na de cross in Overijse in de mixed zone.

Ook Wout van Aert is die mening toegedaan. De twee groten uit de cross zijn het helemaal eens. "Ik wil alle beschikbare informatie nog eens doorlezen, maar ik stel me wel de vraag wat een eventuele afeglasting zou oplossen. We laten al een heel seizoen zien dat het kan. Iedereen draagt zijn steentje bij. Ik zie niet in waarom het WK niet door zou kunnen gaan. Het zou bijzonder sneu zijn mocht het afgelast worden", aldus Van Aert.

Laatste nieuws