Thijs Zonneveld: 'Als Dumoulin al terugkomt, dan zeker niet als ronderenner' 

De oud-renner en journalist van het AD laat zijn licht schijnen over de (mogelijke) toekomst van Tom Dumoulin.
thijs zonneveld

Thijs Zonneveld was vanuit zijn woning in Amsterdam te gast bij de podcast De Tribune van het Vlaamse Radio 1 en Sporza. Ook in België is het groot nieuws dat Tom Dumoulin er voorlopig de brui aan geeft als profwielrenner. De journalist en columnist van het AD mocht daar als Nederlander de kwestie proberen te duiden en hij keek ook even in de glazen bol.

In die glazen bol ziet Zonneveld de Limburger na zijn break in ieder geval niet meer terugkeren als ronderenner. "Ronderenner worden is hem een beetje overkomen in de Ronde van Spanje van 2015. Daarna won hij op onnavolgbare wijze de Giro van 2017 en toen verwachtte iedereen in Nederland van hem dat hij de Tour zou gaan winnen. Als er een weg terug is voor Dumoulin, dan is het volgens mij als tijdrijder en om ritten in grote rondes te winnen. Daar hoort waarschijnlijk ook wel de helft van zijn salaris inleveren bij. Het is belangrijk om te beseffen dat er in Nederland een extreme focus ligt op de Tour."

Zonneveld heeft ook wat inside information van hoe het op het trainingskamp is gegaan. "Hij zag daar dat hij niet meer de focus had die alle mensen om hem heen wel hadden en liep er met lange tanden ronde. Ook begon hij weer te zeuren over z'n positie op de fiets. Na een paar dagen heeft hij zelf een gesprek met de ploegleiding aangevraagd. Toen hebben ze bij de ploeg gezegd: 'dit kunnen we wel wel blijven doen, maar misschien moeten we op zoek naar een échte oplossing. Ze hebben hem dus wel enigszins voor het blok gezet. Uiteindelijk is daar uitgekomen dat profwielrenner zijn, met alles wat daarbij hoort, er op dit moment niet inzit."

Hier beluister je de hele podcast

  • Tom Dumoulin

Laatste nieuws