Oud-wereldkampioen Bart Wellens: 'Wout van Aert is voor mij favoriet voor de wereldtitel'

Een opmerkelijke verklaring van de Belg.
bart wellens

Bart Wellens werd in 2003 en 2004 zelf wereldkampioen veldrijden en is tegenwoordig in het veld ploegleider bij Tormans-Wanty Gobert. Een kenner van het het veldrijden dus. Daarom vroeg Sporza hem wie voor de Belg aankomend weekend de favoriet is bij het WK veldrijden.

Wout van Aert zei zondag zelf dat hij Mathieu van der Poel licht favoriet vindt, maar daar wil Wellens niks van weten. Volgens hem is zijn streekgenoot de favoriet voor de titel. Daarvoor heeft hij een reden die je niet zo 1-2-3 verwacht: volgens Wellens zijn de weersomstandigheden die komend weekend verwacht worden in het voordeel van Van Aert.

"Er wordt redelijk wat regen voorspeld, er zal redelijk wat wind staan en het wordt koud. Ik denk dat Wout iets beter die omstandigheden kan. Maar het zal een spannende cross worden. Ik zou heel graag een duel tussen die twee zien, maar Tom Pidcock mag zich er ook mee bemoeien."

Wellens denkt niet dat er in Oostende veel sprake zal zijn van ploegentactiek. "Bondscoach Sven Vanthourenhout moet alle jongens op één lijn zien te krijgen en een plan maken, maar met Mathieu van der Poel aan de start... Vorig jaar waren er ook mooie plannetjes; die konden meteen de prullenbak is, want Mahieu was er al na één ronde vandoor", relativeert Wellens.

Laatste nieuws