Video | Peter Sagan én Rigoberto Uran zijn jarig, dat vieren we met twee heerlijke filmpjes van de twee! 

Van harte, heren.

rigoberto uran

Als er twee wielrenners van wereldklasse op één dag jarig zijn, pakken we even uit. Peter Sagan wordt vandaag 31 en Rigobert Uran mag alweer 34 kaarsjes uitblazen. Beide heren zijn kleurrijke wielrenners die niet alleen op het gebied van uitslagen nogal eens in de schijnwerpers staan - zo brak Uran recentelijk zijn teen en ging hij viral met een filmpje waarin hij op MacGyveriaanse wijze toch nog kan trainen.

Maar deze verjaardagen vieren we met twee andere filmpjes van de twee. Velon, het samenwerkingsverband tussen verschillende World Team-ploegen, postte op Twitter namelijk filmpjes van beide heren te ere van hun verjaardag. In die van Uran zie je 'm afzien op de tijdritfiets, terwijl er doodleuk een boer in overall in z'n wiel gaat zitten (Uran schonk overigens later een nieuwe racefiets aan deze man).

Sagan laat daaronder dan weer zien hoe handig hij precies op de fiets is. Als een ware Rocky Balboa zien we hem een trap opklimmen. Verschil: Rocky deed het lopen, Peter doet het het op de fiets...

Uran in de koppelkoers met de boer

De overtreffende trap van Peter Sagan

Pelotonpraat
  • Twitter Velon