HomeCyclocrossSven Nys en Sven Vanthourenhout hebben bonje: 'Na het WK maar uitpraten'

Sven Nys en Sven Vanthourenhout hebben bonje: ‘Na het WK maar uitpraten’

Ondanks dat hij vorig jaar wereldkampioen was bij de junioren, werd Thibau Nys dit jaar niet geselecteerd door bondscoach Sven Vanthourenhout. Dat zorgt voor een haar in de boter tussen vader Sven Nys en z'n beste vriend Vanthourenthout.

Ondanks dat hij nog belofte is, reed Thibau Nys dit hele seizoen tussen de profs. Dat heeft natuurlijk alles te maken met de coronacrisis. Beloften zijn verplicht om hun wedstrijden te rijden tussen de profs. Het WK is wel een uitzondering, daar kon Nys junior tegen z'n leeftijdsgenoten strijden, maar hij werd niet geselecteerd door bondscoach Sven Vanthourenhout en dat zorge voor wervel bij papa Nys, temeer omdat Vanthourenhout in Het Nieuwsblad vertelde dat de ploeg Baloise Trek Lions sinds zijn vertrek teveel geëvolueerd is naar 'Team Tibau', zoals hij het zelf omschreef.

Gisteravond reageerde Nys senior in Extra Time Cross. “Ik ben geschrokken van die uitspraak”, vertelt hij. “We hebben immers de afgelopen jaren mooie dingen laten zien met Toon Aerts en Lars van der Haar en we pakten nog nooit zoveel publiciteit met Lucinda Brand.”

‘Heb me er vragen bij gesteld’

Nys vind het jammer dat er een conflict is tussen hem en zijn voormalige boezemvriend. “Ik heb me er vragen bij gesteld en vond het ook jammer. We hebben het altijd goed met elkaar kunnen vinden. Veel mensen denken dat hij bij de bond zit dankzij mij, maar dat is absoluut niet zo. Misschien wou hij aan de buitenwereld tonen dat hij ook onafhankelijke beslissingen kan nemen.”

Toch is dit volgens Nys geen einde van de vriendschap: “Er zijn helemaal geen spanningen tussen Sven en mij, maar als alles gaan liggen is na het WK moeten we dat toch eens uitpraten. Dat is nodig, vind ik.”

Beeld: Cor Vos

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Specialized komt met drie nieuwe helmen: Evade 3, Prevail 3 en TT5

De Evade en Prevail zijn niet alleen onder beroepsrenners populair, ook in het amateurpeloton...

Video | Niet over het hoofd te zien: EF Education-zuurstokken op zuurstoktijdritfietsen

Bij EF Education-EasyPost mogen ze graag een beetje shockeren. De 'hipsterploeg' deed dat in...

Tour de France | Hoeveel verdien je met een etappezege, de eindzege en alle andere klassementen?

Gele trui Hoewel Tadej Pogacar, Primoz Roglic en Jonas Vingegaard het voor het geld niet...

Dit zijn de 10 Nederlanders die in de Tour de France starten (en wat wij van ze verwachten)

Na een Giro vol Nederlands succes en met ook heel veel Nederlanders aan de...

Meer zoals dit

Nys houdt na positieve dopingtest vertrouwen in Toon Aerts: ‘We zijn allemaal aangeslagen, maar Toon is een hele correcte gast’

Een schok ging door de cross toen Toon Aerts een positieve dopingtest afleverde. De Belg ontkent iets verkeerd te hebben gedaan en zijn manager Sven Nys houdt vertrouwen in Aerts.

Toon Aerts op non-actief na dopingsporen in urine: ‘Ik tast momenteel in het duister hoe dit is kunnen komen’

Toon Aerts is op non-actief gezet door zijn ploeg Baloise Trek Lions. Er zijn namelijk sporen van een dopingproduct gevonden in zijn urine.

Eli Iserbyt gaat z’n geluk beproeven op de mountainbike komende zomer: ‘Ideaal om iets nieuws te ontdekken’ 

De kleine Belg gaat Mathieu van der Poel achterna. Hij vertelt erover.