HomeCyclocrossTeleurgestelde Van Aert na tweede plaats: 'De moraal zat in m'n schoenen'

Teleurgestelde Van Aert na tweede plaats: ‘De moraal zat in m’n schoenen’

Na een lekke band kwam Van Aert (op één moment na) niet meer in de buurt van Mathieu van der Poel. Hij was vooral teleurgesteld in het feit dat hij mentaal de knop niet kon omdraaien, maar besloot met complimenten voor de Nederland en een filosofische kijk op de zaken.

“Ik zat denk ik in een gunstige situatie”, vertelde van Aert na afloop in de studio van Sporza over de beginfase van de wedstrijd. “De lekke band koste me echter veel tijd. Ik ben een beetje teleurgesteld in mezelf. Ik heb mezelf niet terug geknokt zoals ik dat normaal altijd wel kan. De moraal zat in m'n schoenen.”

“Ik denk dat ik al in de buurt van de post lekreed. Toen ik over de sintelbaan reed voelde ik al dat ik een lekke band had. Bij het kruisen van de finish stond ik al lek. Ik denk dat het een leegloper was, want ik voelde hem langzaam leeglopen. Ik verlies er denk ik wel een halve minuut mee.”

Toch kwam Van Aert op het oog nog even terug. De brug was er echter teveel aan voor hem. “Toen ontplofte ik. Mathieu en ik zijn natuurlijk aan elkaar gewaagd en degene die een voorsprong kan pakken is uiteraard in het voordeel. Dat hebben we wel vaker gezien. Je kunt je dan af en toe een foutje veroorloven. Maar ik zat in de situatie waar ik in wilde zitten, maar die lekke band vergooide m'n kansen.”

“Of ik me hier snel overheen kan zetten? Momenteel nog niet.” Karl Vannieuwkerke benoemt dat er (in verband met de coronaregels niemand in de buurt is voor Van Aert om z'n hart te luchten. “Ik heb al heel veel mensen gezien na de finish”, lacht de nummer twee van het kampioenschap, “Maar niet degenen die ik zou willen zien. Of ik super was vandaag? Ik denk dat je dat de eerste twee rondes wel had kunnen zien. Die lekke band kostte veel krachten en om een WK te winnen moet alles meezitten. Ik heb de kop niet laten hangen, maar kon na die lekke band niet meer door de muur en dat kan ik mezelf wel verwijten.”

Ondanks de teleurstelling heeft de Belg wel lovende woorden voor zijn grote concurrent: “Mathieu is de verdiende kampioen. Hij heeft de halve koers vooruitgereden en dat is knap. En het mooie aan de koers is dat er altijd een volgende komt. Ik ga een weekje genieten van de rust en werk dan weer aan m'n volgende doelen. En volgend jaar is er weer een WK.”

Beeld: Cor Vos

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Van de vuistslag op Merckx tot Opi & Omi: dit waren de slechtste Tour de France-supporters ooit

De vuistslag van Eddy Merckx In 1975 jaagt Eddy Merckx op zijn zesde eindzege in...

De strijd om groen: Keizer Sagan tegen Koning Van Aert

Als de sprint in Sonderborg een voorproefje was, dan mogen we ons de komende...

Wout van Aert rijdt in dienst over kasseien: ‘We gaan de gele trui niet verdedigen’

Jonas Vingegaard liet na de derde etappe al aan Deense media weten dat Wout...

Column | Leuk zo’n Tourstart in Denemarken, maar zo’n vroege rustdag is de hel!

Normaal gesproken zijn rustdagen in de Tour al een kwelling waarbij het beklimmen van...

Meer zoals dit

Nys houdt na positieve dopingtest vertrouwen in Toon Aerts: ‘We zijn allemaal aangeslagen, maar Toon is een hele correcte gast’

Een schok ging door de cross toen Toon Aerts een positieve dopingtest afleverde. De Belg ontkent iets verkeerd te hebben gedaan en zijn manager Sven Nys houdt vertrouwen in Aerts.

Toon Aerts op non-actief na dopingsporen in urine: ‘Ik tast momenteel in het duister hoe dit is kunnen komen’

Toon Aerts is op non-actief gezet door zijn ploeg Baloise Trek Lions. Er zijn namelijk sporen van een dopingproduct gevonden in zijn urine.

Eli Iserbyt gaat z’n geluk beproeven op de mountainbike komende zomer: ‘Ideaal om iets nieuws te ontdekken’ 

De kleine Belg gaat Mathieu van der Poel achterna. Hij vertelt erover.