Chris Froome ontevreden over z'n schijfremmen: 'Technologie nog niet wat het moet zijn voor de weg'

To schijfrem or not to schijfrem, that's the question...

chris froome

Bijna het hele profpeloton is inmiddels overstag, maar dat had nog niet gehoeven als het aan Chris Froome lag. Vorig jaar reed hij op z'n Pinarello van Team INEOS nog met velgremmen, maar z'n Factor van Israel Start-Up Nation is voorzien van schijfremmen.

De Brit klaagt niet over het remmen an sich. "Dat werkt allemaal perfect. Je staat stil wanneer je stil wil staan; in de regen als het droog is. Dat is allemaal perfect", zei Froome in de online presentatie van z'n nieuwe fiets, de Factor Ostro VAM. Hij is enthousiast over z'n nieuwe speeltje. Maar over de schijfremmen wilde hij toch ook nog een kritische noot plaatsen.

"De technologie is denk ik nog niet helemaal waar-ie moet zijn om het ook op de weg te gebruiken. Ik ben ben nog niet 100% om. Er is meer kans op wrijving, je hebt grotere kans op pech, er is de oververhitting in afdalingen, waardoor de schijven kromtrekken als je vaak remt. De afstand tussen de schijven en de rotors is gewoon klein op het moment, dus je houdt altijd die kans op wrijving."

Froome legt zich wel neer bij de situatie, we zullen hem niet recalcitrant op velgremmen zien rijden. "Het is de kant die de fietsenmerken opwillen en daar zullen we in mee moeten." INEOS Grenadiers is dit seizoen nig het enige team dat standaard met velgremmen rijdt.

Achtergrond
  • Instagram Chris Froome