Waar ligt de toekomst van Tom Pidcock? Z'n Belgische coach aan het woord

Van der Poel en Van Aert achterna of gaat het er toch anders uitzien? Z'n trainer weet het...
tom pidcock

Tom Pidcock is kersvers renner van INEOS Grenadiers, maar hij heeft z'n Belgische coach Kurt Bogaerts meegenomen naar de ploeg. De Belg kent het jonge multitalent (21) als zijn broekzak en weet dus ook waar zijn kracht zal liggen als wegrenner komend voorjaar en in de verdere toekomst. Alhoewel...

"Het zal een grote verkenningstocht worden dit voorjaar. Tom zal eerst meedoen aan de Omloop Het Nieuwsblad. Tom zal eerst meedoen aan de Omloop Het Nieuwsblad en Kuurne-Brussel-Kuurne. Na dat weekend zullen we kijken waar hij staat. Misschien dat er dan nog Vlaamse klassiekers aan zijn programma worden toegevoegd", zegt de coach tegen Sporza.

Pidcock zal sowieso aan de start verschijnen van de Strade Bianche. "Dat moet hem op termijn zeker goed liggen, vooral door zijn aanleg voor offroad-koersen. Tom heeft eigenlijk niet het profiel van een Vlaamse coureur, al heeft hij bij de beloften wel Parijs-Roubaix gewonnen - maar bij de profs wordt daar meer op power gereden. In potentie heeft hij meer aanleg voor het rondewerk en de Waalse klassiekers."

Daarom zal hij in het voorjaar ook de Brabantse Pijl, de Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik rijden. "We laten hem dit voorjaar een beetje op alle terreinen koersen. Hij wordt binnen de ploeg enorm ondersteund in het pad dat hij wil bewandelen." Al eerder werd bekend dat Pidcock dit seizoen als grote ronde de Vuelta zal betwisten.

Olympische Spelen

Het pad van Pidcock voert niet alleen over het asfalt komend seizoen. Hij zal naast het veldrijden ook in het mountainbiken het vuur na aan de schenen van Mathieu van der Poel willen leggen. "Dat het een jaar later is dan het in eerste instantie zou zijn, is een voordeel voor Tom. Hij is een jaar sterker geworden." Toch tempert Bogaerts de verwachtingen voor Tokio enigszins. "Het is vooral belangrijk dat hij voor de 1e keer kan deelnemen aan de Spelen en dat hij ervaring opdoet. Daarna kan hij terugkeren voor die gouden medaille."

Voorlopig programma

Nog even op een rijtje; dit is in chronologische volgorde het programma van de ontdekkingsreis van Pidcock:

- Omloop Het Nieuwsblad (27 februari)
- Kuurne-Brussel-Kuurne (28 februari)
- Strade Bianche (6 maart)
- Brabantse Pijl (14 april)
- Waalse Pijl (21 april)
- Luik-Bastenaken-Luik (25 april)

- Olympische Spelen (mountainbike, 26 juli)
- Vuelta a España (14 augustus-5 september)

Laatste nieuws