Olav Kooij stapt per direct over naar WorldTour-ploeg Jumbo-Visma en debuteert in Omloop Het Nieuwsblad

Olav Kooij is per direct renner voor het WorldTour team van Jumbo-Visma. Aanvankelijk zou het 19-jarige sprinttalent pas op 1 juli de overstap maken. Volgende week maakt hij zijn debuut in Omloop Het Nieuwsblad.
Olav Kooij stapt per direct over naar WorldTour-ploeg Jumbo-Visma en debuteert in Omloop Het Nieuwsblad

Bij Jumbo-Visma leefde de overtuiging dat het wijselijk is om hem de overstap sneller te laten maken, zo meldt de ploeg. Een andere reden is het uitvallen van Mike Teunissen, die na een val op trainingskamp voorlopig niet in actie kan komen.

"We hebben met Olav een uitgebalanceerd talentontwikkelingsprogramma voor ogen. Daarbij wordt niet alleen gekeken naar zijn wedstrijdprogramma, maar bijvoorbeeld ook naar de voorbereiding daarop en de specifieke rol in een wedstrijd", legt Merijn Zeeman uit. "Helaas vallen er echter steeds meer koersen weg uit het programma van ons developmentteam en tegelijkertijd ontstaat er in het profprogramma juist meer ruimte door het uitvallen van renners. Dat creëert voor Olav een situatie waarin een overstap het beste bijdraagt aan zijn opleiding en ontwikkeling."

Kooij is zelf verheugd dat hij eerder de stap kan maken. "In de profkoersen kan ik een hoop leren. Die ervaring neem ik allemaal mee in mijn rugzak", vertelt hij. "Door nu deze stap te zetten ben ik iets meer verzekerd van het rijden van wedstrijden en dat is een belangrijk onderdeel van mijn ontwikkeling. Mijn ploeggenoten van de opleidingsploeg ga ik nu wat minder zien, maar op gezamenlijke trainingskampen en in koersen met een mixteam kom ik ze echt nog wel tegen. Daarnaast hoop ik ze ook snel terug te zien in het World Tour-team."

Laatste nieuws