Mathieu van der Poel zonder ambitie in UAE, maar kijkt z'n ogen uit rond hotel: 'Zitten aan circuit!'

De wereldkampioen veldrijden over z'n eerste wegkoers en...auto/motorsport.
mathieu van der poel

Na een zeer succesvol crossseizoen deed Mathieu van der Poel het even (relatief) rustig aan. En dus hoeven we in de UAE Tour niet te veel verwachten van het Nederlandse wielerwonder. "Ik ben hier vooral om mijn ploeggenoten te helpen. Met échte vlakke sprintersetappes en twee bergritten zijn de etappes me niet op het lijf geschreven", aldus Van der Poel.

Maar al waren er etappes die hem wel op het lijf geschreven waren, dan hoefden we nog geen wonderen te verwachten van MVDP in deze fase van het seizoen. "Ik heb de afgelopen drie weken maar tien dagen op de fiets gezeten. Het gaat er hier echt om me voor te bereiden op de komende tijd. Elke dag beter worden en koersritme opdoen met het oog op het voorjaar, dat is de ambitie", aldus Van der Poel.

Ondertussen is hij maar wat blij met het hotel waar hij en z'n ploeg zitten. "Ik verblijf in het Yas Marina Hotel, aan het F1-circuit! Als grote fan van gemotoriseerde sporten is het wel heel leuk om dat eens van dichtbij te zien. Het lijkt me leuk om het ooit zelf eens te doen en met een motor op zo'n circuit te rijden."

  • Mathieu van der Poel

Laatste nieuws