Olav Kooij na sterk debuut: 'Was even in mijn arm knijpen'

De pas 19-jarige Olav Kooij reed zich in de kijker tijdens Omloop Het Nieuwsblad. De renner van Jumbo-Visma zat na een slimme move mee met de groten, maar moest op de Berendries de rol lossen. Hij kijkt tevreden terug.
Olav Kooij na sterk debuut: 'Was even in mijn arm knijpen'

Samen met Johan Jacobs van Movistar sprong Kooij weg, vlak voor de Molenberg. Zo kon het jonge talent zijn karretje aanhaken toen de groten voorbijgeraasd kwam. Een bewuste move, vertelde hij na afloop. "Ik keek na de Molenberg achterom en zag de groep met favorieten aansluiten, daarna moest ik zo lang mogelijk proberen mee te gaan."

Dat lukte aanvankelijk goed, al had hij het wel zwaar. Op de Berendries ging Julian Alaphilippe aan en was het sprookje voor Kooij voorbij. "Er zat daar niks meer op", vertelt hij. "Maar het was wel even in mijn arm knijpen als je ziet met wie ik allemaal in die groep zat. Naar die renners keek ik afgelopen jaar nog op televisie. Maar ik had niet veel tijd om daar bij stil te staan, het gaat zo snel en zo hard! Je zit continu op de limiet te fietsen. Uiteindelijk zijn die renners twee maten te groot voor me en daar moet ik genoegen mee nemen. Al met al ben ik toch redelijk tevreden. Ik heb m'n ploeggenoten nog redelijk kunnen afzetten bij de Muur."

Laatste nieuws