Geen maat op Anna van der Breggen in Omloop: 'Op deze manier koersen is echt mooi om te doen'

Na haar overwinning in 2015 was het zes jaar later opnieuw raak voor de wereldkampioene!
anna van der breggen

SD Worx-ploeggenote Demi Vollering leek even op weg naar de overwinning in Omloop Het Nieuwsblad, maar toen zij op de Muur van Geraardsbergen werd teruggepakt, nam Anna van der Breggen de koers in handen. Op de Bosberg reed ze weg en niemand kon haar volgen op de kasseitjes.

In de kleine 15 kilometer die nog volgde bouwde ze haar voorsprong uit tot een kleine halve minuut en had ze dus ruim de tijd om juichend over de streep te komen. Achter Van der Breggen maakte Amy Pieters het Nederlandse en SD Worx-feestje compleet door naar een derde plek te sprinten. Ze moest de Deense Emma Norsgaard-Jørgensen voor zich dulden.

Van der Breggen zei in haar laatste Omloop dat ze had genoten. "Op deze manier koersen is echt mooi om te doen. Alleen dat laatste stuk met tegenwind, pfoee, dat was wel even zwaar. Maar ik ben gewoon vol doorgereden. We waren hier met zes heel sterke meiden. Iedereen van de ploeg zat nog voorin op het eind, terwijl er wel veel andere favorieten misten - ik weet niet wat daar precies is gebeurd", aldus de Zwolse na de finish.

De beslissing op de Bosberg

De top 10 van de dag

Laatste nieuws