Van Vleuten: 'Dit kan ik mezelf 100% verwijten'

Annemiek van Vleuten kwam vandaag verrassend genoeg niet in het stuk voor. Ze werd pas 21e en dat lag niet aan haar benen.
Van Vleuten: 'Dit kan ik mezelf 100% verwijten'

"Dit kan ik mezelf helemaal 100% verwijten, want ik zat er gewoon niet", zei de titelverdedigster na afloop van de koers. "Ik dacht, ik sta wel op scherp."

De Europees kampioene zat slecht gepositioneerd toen de favorieten aangingen, vertelt ze. "Ik heb ze ook niet zien vertrekken, dus dat kan ik mezelf 100% kwalijk nemen. Daar is geen enkel excuus voor en het is gewoon stom, want ik ben hartstikke goed in orde. Daarna reed ik een hele goede koers van achteren. Vorig jaar reed ik solo van voren, dit jaar van achteren en dat wil je natuurlijk niet."

"Ik zat niet te slapen, want het is echt wel vechten om van voren te zitten, maar dat geldt voor het hele peloton. Misschien is de risicobereidheid hier iets minder en haal je in de Ronde van Vlaanderen iets meer uit de kast."

Toch heeft Van Vleuten wel vertrouwen getankt voor de komende weken. "Op de Berendries kon ik wegspringen met Ellen van Dijk en op de Muur kwam ik solo te zitten. Daar reed ik bij iedereen weg, dus daar kan ik wel vertrouwen uit tanken. De koers van achteren was ook goed", lacht ze.

Over winnares Anna van der Breggen had ze ook nog iets te melden: "Ja, mooi. Vorig jaar kreeg ik voor de koers vragen over de vloek van de regenboog. Daar is zij nu ook gelijk van af!"

Laatste nieuws