José de Cauwer over Tom Dumoulin: 'Die moet samen met Mathieu gaan koersen, op gevoel'

De heren bij Extra Time Koers hadden een duidelijke mening...
tom dumoulin

Eerder deze week kwamen de gasten bij de wielertalkshow Extra Time Koers van Sporza ook even te spreken over de situatie van Tom Dumoulin. Gasten José de Cauwer, Bram Tankink en Adrie van der Poel hadden er allemaal zo hun mening over, die niet heel veel van elkaar verschilde.

De Cauwer bracht het onderwerp ter sprake toen het over het aanstaande stoppen van Anna van der Breggen ging. "Als je op een gegeven moment in je hoofd niet meer wíl fietsen, dan houdt het op. Je moet het graag doen. Daar gaat het om." De Cauwer heeft wel een idee hoe Dumoulin dat plezier weer terug kan krijgen. "Die moet met Mathieu gaan koersen, een beetje meer op gevoel."

Bram Tankink vulde aan. "Hij is van de meest gestructureerde ploeg naar de op een na meest gestructureerde ploeg gegaan." Tankink, een vriend van Dumoulin, wist verder te melden dat het goed gaat met de Limburger. "Het heeft hem echt goed gedaan; hij is blij dat-ie van die fiets af is. Maar hij is ook een liefhebber van de fiets. Na drie weken vakantie zei hij dat het al wel weer begon te kriebelen, maar toen hij op de fiets stapte zei hij dat het toch nog te vroeg was."

Adrie van der Poel denkt dat Dumoulin bij een terugkeer in een andere ploeg beter op z'n plekis. "Ik heb altijd gezegd dat hij niet voor de - voor hem - beste ploeg heeft gekozen. Iedereen moet natuurlijk doen wat hij zelf wil, misschien rijdt hij graag met landgenoten, maar zoals Bram het zegt: hij is van gestructureerd naar gestructureerd gegaan."

  • Tom Dumoulin

Laatste nieuws