Roger de Vlaeminck: 'Van der Poel ontgoochelde me in Tirreno, ik reed zelf ál-tijd om te winnen'

De Belg heeft weer een heel eigen kijk op de koers, om het voorzichtig te zeggen...
roger de vlaeminck

Terwijl de hele wielerwereld niet uitgepraat raakt over de aanvalslust van Mathieu van der Poel en het kunststukje in de verregende Tirreno-etappe van zondag in het bijzonder houdt Monsieur Paris-Roubaix er een totaal andere mening op na, zo blijkt uit een interview op Wielerflits.

Daarin zegt hij namelijk dat Van der Poel hem heeft ontgoocheld. "Waarom zette hij zich zo snel op kant in die bergrit? Waarom test hij zich niet een keer bergop? En in tegenstelling tot Van Aert is Van der Poel ook in de tijdrit niet voluit gegaan. Ik vind dat jammer. Vroeger deden we dat niet. Je reed altijd om te winnen. Kijk maar naar mijn uitslagen in de Tirreno. Vijftien ritzeges, inclusief vier of vijf tijdritten én zes keer eindwinst."

De Belg geeft dan ook grif toe dat meer gecharmeerd is van Wout van Aert. "Ik ben nogal een chauvinist. Dan is het toch niet onlogisch dat ik meer sympathie voor een landgenoot heb? Bovendien is hij ook meer het type renner dat ikzelf was. In het sprinten en het tijdrijden zouden we mekaar waard geweest zijn, denk ik. Maar ik was beter bergop. Ik heb nog bergritten in de Giro gewonnen."

Ook kritische noot te kraken over Van Aert

Toch heeft de Vlaeminck ook nog wel een kritische noot te kraken over de Tirreno van Wout van Aert. "Die eerste rit die Van der Poel won, daar heeft Van Aert echt heel onverstandig gekoerst. Hij reed daar meer dan 500 meter op kop met Van der Poel in het wiel. Zo kon hij nooit winnen toch?! Hij had dat niet moeten doen. Dat heb ik hem ook laten weten in een WhatsApp-bericht, maar ik heb geen antwoord ontvangen. Dat hoeft ook niet. Als hij het snapt is het al goed. Hij moet zijn kopje genbruiken!"

Overigens heeft De Vlaeminck weinig op met de kritiek dat hij het vaak over vroeger en zichzelf heeft. "Ik ga dat ook blijven doen. Ik lieg toch niet als ik naar vroeger verwijs? Natuurlijk zijn de tijden veranderd. Maar koers blijft koers. En is het nu zoveel beter dan vroeger?”

Laatste nieuws