Het debat van gisteren samengevat in wielertermen: 'Rutte hangt aan het elastiek'

Handig voor alle wielerfans, want na dit gelezen te hebben snap je de soms onnavolgbare politiek meteen...!
mark rutte hoogerland

Het ging donderdag in de klassieker Den Haag-Den Haag over vrijbuiter Pieter Omtzigt, die daags ervoor in een goede positie zat om Dwars Door Het Binnenhof te winnen, maar was geflikt door z'n collega's. Hij werd gelinkt aan een andere, veel mindere ploeg.

In het debat Den Haag-Den Haag bleek al snel dat het Mark Rutte was die 'm had geflikt. De kopman van de VVD zat daarna urenlang in een chasse patate. Hij stond achterstevoren op het katheder als een mijnwerker om z'n moeder te roepen om het peloton voor te blijven. Wilders, de kopman van de PVV, stoempte er flink in en vond dat Rutte meteen moest afstappen.

Ook andere kopmannen- en vrouwen lieten zich gelijk zien en probeerden het karretje van patron Rutte nadrukkelijk in de poep te rijden. Sigrid Kaag, de kopvrouw van D66 die met 'het nieuwe politiek bedrijven' ook de patron van het peloton wil worden, leek er even op en over te gaan, maar had op het laatste moment toch niet genoeg grinta. Iedereen dacht al dat Rutte ribbedebie was, maar hij hing nog steeds aan het elastiek.

Rutte moest een flink jasje uitdoen en het nekkie was er echt wel af toen zelfs wieltjeszuiger Kees van der Staaij van de normaal zo volgzame SGP opeens ook voor eigen kans ging en net als iets minder dan de helft van het peloton debaters de patron niet meer geloofden.

Rutte z'n kloten waren er afgedraaid en hij zat met een derde bal à bloc in z'n zetel, maar hij hield moraal omdat de kopmannen van bevriende ploegen CDA, ChristenUnie en D66 weliswaar in de sprint der stervende zwanen de deur dichtgooiden, maar hem toch nog een klein kansje gaven er een snok aan te geven.

Conclusie: Rutte hangt nog steeds aan het elastiek, maar debatteert wel diep in het rood. Het lijkt een kwestie van tijd voor hij definitief moet lossen.

Laatste nieuws