HomeAchtergrondJohan Museeuw blikt uitgebreid vooruit op De Ronde: 'Wout is voor mij...

Johan Museeuw blikt uitgebreid vooruit op De Ronde: ‘Wout is voor mij de topfavoriet’ 

De Ronde kan niet gereden worden voordat De Leeuw van Vlaanderen er uitgebreid op vooruitgeblikt heeft. Hieronder lees je zijn kijk op de koers!

Een drievoudig winnaar van de Ronde van Vlaanderen (hierboven zie je Johan Museeuw winnen in 1998) is natuurlijk een autoriteit als het op Vlaanderens Mooiste aankomt en dus liet hij op de website van Sporza zijn licht schijnen over de koers van zondag.

Museeuw windt er geen doekjes om en noemt Wout van Aert de grote favoriet. “Hij is de enige favoriet die nog geen mankementjes heeft laten zien. De rest heeft barstjes laten zien. Hoe groot die barstjes zijn, zullen we zondag zien.”

Hij vindt niet dat het team van Jumbo-Visma tekortkomt in de Vlaamse klassiekers. “Dat zeggen veel mensen, maar daar ben ik het niet mee eens. Die mannen zijn heel gefocust en goed voorbereid. Nathan Van Hooydonck heeft laten zien dat hij heel sterk is en bovendien kan Wout van Aert ook zonder een team zijn plan trekken in de finale.”

Ook die andere grote favoriet, Mathieu van der Poel, vlakt Museeuw uiteraard niet uit. “Die zakte er in Dwars Door Vlaanderen door op de Côte de Trieu, maar dat kan een stuk entertainment geweest zijn. Dat soort spelletjes speelden we in mijn tijd ook veel; ik was daar supersterk in. Je schudt dan wat de favorietenrol van je af.”

Van die favorietenrol van Van Aert en Van der Poel kunnen andere ploegen profiteren. “Als Wout en Mathieu samen aan de start staan, is dat een wedstrijd in de wedstrijd. En daar profiteren momenteel andere renners van met lange ontsnappingen en tactische zetten.”

Zo zal het voor de andere teams zondag ook moeten, denkt de Leeuw van Vlaanderen. “Ik zou het doen zoals Patrick Lefevere het gedaan heeft met Deceuninck-Quick Step in Harelbeke: van ver aangaan en Van Aert en Van der Poel isoleren. Maar dat moet dan wel gebeuren met meerdere teams.”

Maar hij verwacht wel dat Deceuninck-Quickstep de boventoon zal voeren, ondanks de mindere dag van het team in Dwars Door Vlaanderen. “Als je in Harelbeke zo dominant was als ploeg en in Gent-Wevelgem en Dwars door Vlaanderen dat niet bent, dan begint dat een beetje in het hoofd te spelen: 'Oei, is er iets?', vraag je je af. Maar je mag niet vergeten dat Alaphilippe terugkwam uit de hoogte van Andorra en al een tijdje niet meer gereden had. Dat in combinatie met die eerste warmte kan woensdag een impact gehad hebben op zijn wedstrijd.”

Beeld: Cor Vos

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Vollering over vertrek: ‘Ik was een beetje verbaasd door het statement van de ploeg’

Het ziet er naar uit dat Demi Vollering volgend jaar andere oorden gaat opzoeken....

Kopecky over saga rond vertrek Vollering: ‘Dit gedoe is voor niemand in de ploeg leuk’

Verrassend nieuws vanuit het kamp van SD Worx-Protime. Woensdag liet ploegleider Danny Stam weten...

Wout van Aert met succes geopereerd, ploeg geeft nieuwe update

Wout van Aert is deze namiddag in Herentals met succes geopereerd aan zijn sleutelbeen....

Tom Boonen: ‘Ik heb jaren met tuinslang op mijn stuur gekoerst’

Tom Boonen is één van de grootste renners die België ooit gekend heeft. Het...

Meer zoals dit

Kopecky over saga rond vertrek Vollering: ‘Dit gedoe is voor niemand in de ploeg leuk’

Verrassend nieuws vanuit het kamp van SD Worx-Protime. Woensdag liet ploegleider Danny Stam weten...

Jorgenson voelt zich genoodzaakt om te reageren op kritiek: ‘Moet ik dan de handdoek gooien omdat we onze leider verloren?’

Met een aanval op zo'n zes kilometer van het eind zette Jorgenson de koers...

Sportarts: ‘Revalidatie Van Aert zal maanden duren, het is een regelrechte ramp’

Zeven gebroken ribben, een gebroken sleutelbeen en een gebroken borstbeen. Dat is het keiharde...