José de Cauwer trekt van leer over UCI: 'Waanzinnig, belachelijk en dom'

De Belgische commentator liep helemaal leeg over de diskwalificatie van Michael Schär in de Ronde van Vlaanderen.
josé de cauwer

De Zwitser Michael Schär werd gediskwalificeerd in de Ronde van Vlaanderen nadat hij een bidon naar een kind langs de kant van de weg wierp. De wielerwereld was nog nooit zo eensgezind in z'n afkeuring over die diskwalificatie, maar zo ferm als José de Cauwer stelling nam in de podcast De Tribune van Sporza deed nog niemand.

De Belgische commentator had geen goed woord over voor de UCI en het jurylid in kwestie. "We moeten de natuur beschermen, absoluut. Maar dit was waanzinnig, belachelijk en dom. Achterlijk, zou ik bijna zeggen. Je mag nog blij zijn dat Schär geen bidon naar het hoofd van dat jurylid gooide..."

De Cauwer sms'te maandag met een UCI-bobo Peter Vandenabeele over het incident. "En die verdedigde het nog ook. Ik vind: dat kun je niet verdedigen. Zo'n jurylid heeft absoluut geen voeding met de sport. Die heeft nooit op een fiets gezeten, nooit bergop gereden. Dan weet je niets, sorry."

Hij heeft ook wel een ideetje voor als de UCI hiermee door blijft gaan. "Geef dan een boete als je heiliger wil zijn dan de paus. Die moet dan absoluut niet naar de UCI, maar naar het mileufonds."

Laatste nieuws