Jumbo-Visma rijdt de Tour in andere shirtjes en je kunt hier kiezen uit 3 opties

Geen geel voor Jumbo-Visma in de Tour, tenzij ze 'm winnen natuurlijk... Waar ze wel in rijden, kun jij kiezen!
jumbo-visma tour de france

Zoek geen felgele Jumbo-Visma-shirtjes in de Tour de France dit jaar. De Nederlandse ploeg heeft na een verzoek van de Tour-organisatie besloten La Grande Boucle in andere shirtjes te rijden, zo maakte de ploeg gisteren bij monde van algemeen directeur Richard Plugge bekend.

Op de site van de ploeg legt hij uit: "Sinds de vorige editie van de Tour de France zijn we in gesprek met de organisatie ASO. Uit respect voor de gele trui wilden wij en onze hoofdsponsors Jumbo en Visma meedenken om ons shirt aan te passen. Daarmee kwamen we voor een behoorlijke uitdaging te staan."

Maar Jumbo-Visma zou Jumbo-Visma niet zijn als ze er een creatieve draai aan geven. "We hebben dit aangegrepen als een kans om alle wielerliefhebbers als nooit tevoren bij onze ploeg te betrekken. Zo staat de ‘negende’ man met ons team van acht renners aan de start in Brest."

Dit houdt concreet in dat de ploeg drie shirtjes heeft ontworpen waaruit jij mag kiezen. Het shirt met de meeste stemmen, wordt het shirt waarin Roglic & co (al zullen ze Roglic het liefst wél zo vaak mogelijk, en dan vooral in Parijs, in het geel willen zien..) in Frankrijk te bewonderen zijn.

Daar houdt het niet op, want als je het shirtje dat uiteindelijk gekozen wordt aanschaft dan komt je naam erop terecht in de Tour de Frans (dit is het 'negendemanprincipe'). Maar eerst kiezen dus! Dat kan tot 15 april uit onderstaande 3 opties - linkje naar de stemopagina onder het artikel)

Optie 1: The Black Bee

Beeld: Jumbo-Visma
Beeld: Jumbo-Visma

Optie 2: The Rapid Rebel

Beeld: Jumbo-Visma
Beeld: Jumbo-Visma

Optie 3: The Transition

Beeld: Jumbo-Visma
Beeld: Jumbo-Visma

De bescheiden mening van de redacteur...

Eerlijk gezegd vind ik ze allemaal niet heel mooi - zeker niet mooier dan het prima ontwerp waar ze de rest van het jaar in rijden. Maar alleen in een bib de Tour rijden is ook zowat, dus ik ga voor optie 2 (ik voel mezelf ook wel een beetje een rebel) vanwege gedurfd design, niet uitmondend in ratjetoe. Het geel-door-grijs-geweven-aspect spreekt me aan.

Zo, dat is mijn mening. Nu jullie... (en bekijk ook mijn zeer subjectieve shirtjes beoordeling van alle World Tour-shirtjes daaronder nog even)

Linkje naar de stempagina

Het geelzwarte shirt deed het nog prima in onze (zeer discutabele) shirtjeskeuring 2021

  • Team Jumbo-Visma

Laatste nieuws