Deceuninck-Quick Step met Jakobsen naar Ronde van Turkije: 'Ritme terugvinden'

Goed nieuws voor Fabio Jakobsen. Na maanden van revalideren maakt hij zondag zijn rentree in de Ronde van Turkije. Bij zijn team Deceuninck-Quick Step zijn ze, uiteraard, verheugd met de aanstaande comeback van de sprinter, maar: 'we bekijken het van dag tot dag.'
Deceuninck-Quick Step met Jakobsen naar Ronde van Turkije: 'Ritme terugvinden'

"We zijn blij en verheugd dat we Fabio weer in ons team hebben", vertelt ploegleider Rik Van Slycke. "Natuurlijk was hij er ook bij tijdens het trainingskamp in de winter, maar dit is anders. We zijn blij om te zien dat de vooruitgang die hij de afgelopen maanden heeft geboekt, hem hier heeft gebracht. Het is zijn eerste wedstrijd sinds augustus vorig jaar."

"Het spreekt wel voor zich dat het belangrijkste voor hem is om het van dag tot dag te bekijken, zijn ritme terug te vinden en weer in vorm te geraken na de lange onderbreking die hij gehad heeft."

Jakobsen is niet de enige snelle man die namens Deceuninck-Quick Step afreist naar Turkije. Mark Cavendish en Álvaro Hodeg zijn ook van de partij. Iljo Keisse, Shane Archbold en Stijn Steels maken het zestal compleet. Het spreekt met deze selectie voor zich dat de ploeg mikt op sprintzeges.

"Het lijkt erop dat er dit jaar veel etappes in de Ronde van Turkije in een massasprint gaan eindigen. Dat biedt de nodige mogelijkheden voor onze snelle jongens. Ze kunnen rekening op een sterk team dat de race kan controleren en een goede lead-out kan uitvoeren", besluit Van Slycke.

  • Deceuninck-Quick Step
  • Fabio Jakobsen

Laatste nieuws