Zoon Lance Armstrong gearresteerd na beschuldiging van aanranding

De 21-jarige zoon van Lance Armstrong, wordt er van verdacht een 16-jarig meisje te hebben aangerand in het huis van zijn vader in 2018. Dat meldt Cyclingnews.
Zoon Lance Armstrong gearresteerd na beschuldiging van aanranding

Volgens het Texaanse televisiestation KXAN zou de toen 18-jarige zoon van de gevallen Tourheld het 16-jarige meisje hebben aangerand na een feestje in Austin in maart 2018. Het meisje meldde het incident in november 2020 en vertelde aan de politie dat ze Luke Armstrong had gevraagd haar op te halen van het feest, waar ze had gedronken.

Ze vertelde aan de politie dat ze de reis met Armstrong junior naar het huis van zijn vader niet kon herinneren en zich alleen kon herinneren dat ze wakker werd in het huis van Armstrong en werd aangerand. Volgens de verklaring geeft Luke Armstrong in een telefoongesprek in 2020 toe dat hij seks heeft gehad met het meisje.

In het onderzoek ondervroeg de politie meerdere bekenden van het meisje. De meeste gaven aan dat ze seksueel misbruikt was, maar er was ook iemand die aangaf dat het met wederzijdse toestemming was. De advocaat van Armstrong, Randy Leavitt, ontkracht de aantijgingen en zegt dat Armstrong en het meisje al maanden een relatie hadden. Hij en de familie Armstrong zijn bezig met bewijs te verzamelen om zijn onschuld aan te tonen.

Wat drie jaar geleden op de middelbare school gebeurde, was geen misdaad en geen aanranding", zei Leavitt volgens KXAN. "De twee hadden een relatie en gingen uiteindelijk hun eigen weg. Deze aanklacht had niet mogen worden ingediend en zeker niet drie jaar later. De feiten zullen aantonen dat wat beweerd wordt absoluut niet heeft plaatsgevonden en Luke zal worden vrijgesproken."

Laatste nieuws