Video | Terug naar vorig jaar: oeps... deelneemster belandt op ring van Brussel tijdens Brabantse Pijl

De gekste beelden van de Brabantse Pijl van 2021 kwamen niet uit de koers zelf, maar van een renster die verdwaalde en op de ring van Brussel terechtkwam...

ring brussel

Dat ging vorig jaar behoorlijk mis met de Litouwse renster Olivija Baleisyte! Normaal gesproken is het een goed teken als je het contact met het peloton kwijt bent en zogezegd weer 'tussen de auto's' zit, maar voor de Litouwse was dat in de Brabantse Pijl van 2021 bepaald niet het geval.

Ze reed tijdens de koers ergens verkeerd en raakte van het parkoers. En niet zomaar van het parkoers: Laurent Accou filmde haar even later op de ring van Brussel, 'tussen de auto's' dus, maar niet die waar je even lekker achteraan kan fietsen om uit de wind te zitten.

Baleisyte is van oorsprong baanwielrenster en zal tijdens haar hachelijke avontuur op de Belgische wegen misschien wel hebben gedacht dat het daar toch fijner is; op zo'n houten ovaal is het toch lastiger verdwalen...

Alhoewel, zo van veraf te zien lijkt ze niet eens echt heel erg onder de indruk van al dat snelle verkeer om haar heen en tuft ze lekker door!

Je kijkt de Brabantse Pijl vanmiddag op Eurosport 1 en op Sporza. De dames finishen zo rond 14.15 uur; voor de heren staat de aankomst in Overijse na iets meer dan 205 kilometer gepland om 17.20 uur. De renners rijden onder andere over hellingen die we nog kennen van het afgelopen WK.