'Tom Dumoulin staat op vaccinatielijst van NOC*NSF'

Keert Tom Dumoulin dan toch terug als wielrenner? De Limburger zou één van de zeven renners zijn die op de vaccinatielijst van NOC*NSF staat. Deze renners worden met het oog op de Spelen in Tokio vanaf volgende week gevaccineerd.
'Tom Dumoulin staat op vaccinatielijst van NOC*NSF'

Volgens WielerFlits staat Dumoulin op de lijst van renners die een vaccinatie krijgen. In aanloop naar de Spelen worden alle sporters die afreizen naar Tokio gevaccineerd. Dat gebeurt in de vaccinatielocatie op het Topsportcentrum Papendal.

De KNWU kan er echter geen mededelingen over doen. Dat komt volgens bondscoach Koos Moerenhout omdat dit onder het medisch beroepsgeheim valt. "Er is verder ook nog geen definitieve selectie voor Tokio. Tom Dumoulin heb ik nog niet afgeschreven voor de Olympische Spelen", zegt hij tegen Wielerflits. "Wat mij betreft maakt hij nog altijd kans om in de wegwedstrijd en tijdrit in actie te komen. Ik heb onlangs nog contact met hem gehad en dit met hem besproken. Tom is echter nog niet zover om een beslissing over zijn toekomst te nemen."

Er mogen vijf wegrenners afreizen naar Tokio, waarvan twee de wegrace rijden. Jan-Willem van Schip is tot dusver de enige die zeker is van een plekje. De KNWU heeft hem voor de wegrace geselecteerd, zodat er een extra plek in de baanploeg vrij komt.

  • Tom Dumoulin

Laatste nieuws