Giro | Heerlijke etappe! Alles wat je moet weten over etappe 9: Castel di Sangro-Campo Felice

Hieronder vind je alle informatie over de etappe die vandaag op het programma staat!

giro

Historie, parkoers en kanshebbers

Een etappe nieuwe stijl uit het boekje! Een relatief korte rit met eigenlijk alleen maar klimmen en dalen in de Abruzzese Apennijnen.Vandaag zullen de renners op de streep in Campo Felice bij Rocca di Cambio 3400 hoogtemeters hebben overwonnen na 160 kilometer met vijf klimmen, waarvan er vier meetellen voor het bergklassement.

In 2012 won Paolo Tiralongo een Giro-etappe naar Rocca di Cambio vóór Michele Scarponi. De in 2017 bij een verkeersongeval omgekomen Italiaanse renner werd dat jaar vierde na zijn ‘jurytafelwinst’ van de Giro een jaar eerder. In 2012 won de Canadees Ryder Hesjedal de Giro voor Joaquin Rodriguez en de verrassende Thomas de Gendt.

Dit jaar maakt de Giro-organisatie de rit interessanter door het dorp uit te rijden en na een korte daling weer te klimmen naar het skidorpje. Naar Campo Felice is het nog 6 kilometer bergop en de laatste 1800 meter gaan deels over de onverharde weg van de skipiste, nog een vondst van de parkoersbouwer voor meer spettacolo. Dat klinkt als een mooi dagje koers! Grote vraag: gaat het om de etappezege met de favorieten of krijgen we een strijd op twee fronten?

Het profiel

Het profiel van de slotklim, met dus het onverharde stuk erin, waar het ook nog eens heel steil wordt

Het tijdschema

Met het snelste tijdschema wordt het een vroegertje waarbij de eerste renners al om 16.39 uur binnen zijn, volgens het traagste schema is dat om 17.15 uur het geval.