doDisplay('div-gpt-ad-WielerNL_below_menu_allpages');

Giro-kenner Renaat Schotte deelt sterren uit, dit zijn zijn topfavorieten voor het roze

Kun je je vinden in de sterrentoebedeling van Schotte hieronder?
doDisplay('div-gpt-ad-WielerNL_below_image_article');
@media (max-width: 679px){#fig-60cf5ebd6bdb1 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-60cf5ebd6bdb1 img{#fig-60cf5ebd6bdb1 img.lazyloading{width: 470px;height: 470px;}}@media (min-width: 680px) and (max-width: 680px){#fig-60cf5ebd6bdb1 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-60cf5ebd6bdb1 img{#fig-60cf5ebd6bdb1 img.lazyloading{width: 624px;height: 624px;}}@media (min-width: 681px) and (max-width: 1320px){#fig-60cf5ebd6bdb1 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-60cf5ebd6bdb1 img{#fig-60cf5ebd6bdb1 img.lazyloading{width: 1290px;height: 726px;}}@media (min-width: 1321px){#fig-60cf5ebd6bdb1 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-60cf5ebd6bdb1 img{#fig-60cf5ebd6bdb1 img.lazyloading{width: 948px;height: 533px;}}renaat schotte
doDisplay('div-gpt-ad-WielerNL_in-content_top_article');

We kennen Renaat Schotte vooral als 'de man op de motor', waarop hij geepassioneerd verslag doet van de Vlaamse voorjaarskoersen. Met dezelfde passie volgt hij de Giro al jaren. Voor de uitzendrechten exclusief naar Eurosport gingen, deed hij samen met José de Cauwer het commentaar voor Sporza, maar de Belg reist nog altijd af naar Italië voor het Belgische Studio Sport.

Vanuit Italië liet hij voor de site van de Belgen zijn licht schijnen over wie hij de meeste kansen toedicht op de Giro-zege. Dit zijn de sterren die hij aan de verschillende favorieten gaf, met motivatie.

***

Egan Bernal: "Hij heeft geen aanloopkoers meer gereden, al dan niet door rugbproblemen, dus dat is wel een vraagteken. Maar zijn voorjaar was sterk met zijn derde plaats in de Strade Bianche en vierde plaats in een heel zware Tirreno."

Simon Yates: "Als winnaar van de Tour of the Alps is hij de man van het moment. De vraag is dan natuurlijk of hij niet te vroeg gepiekt heeft?"

**

Joao Almeida: Vorig jaar werd hij bij zijn debuut 4e en droeg hij 15 dagen het roze. Met een sterke Wolfpack in steun is het tijd voor een stapje hoger."

Hugh Carthy: "Hij krijgt in Italië een uitgelezen terrein om zijn ding te doen. Zo'n zware slotweek lijkt ideaal voor hem en hij zal voor niet minder gaan dan een podiumplaats."

Jai Hindley: "Heeft van het roze geproefd en dat zal absoluut smaken naar meer. Hindley krijgt Romain Bardet in steun en zal vastbesloten zijn om de lijn van vorig jaar door te trekken."

*

Remco Evenepoel: "Op basis van zijn talent en ondanks zijn lange inactiviteit. Ook al is het zijn debuut in een grote ronde, hij heeft te veel adelbrieven om hem geen ster te geven. Of het dan voor Almeida of Evenepoel zal zijn, dat zal het asfalt in de bergen uitwijzen. We zullen zien waar het schip strandt."

Mikel Landa: "Heeft een goed verleden met de Giro. Een Landa die zijn eigen kans mag gaan - met een straffe adjunct als Pello Bilbao - hoort er altijd bij."

Emanuel Buchmann: "In de Tour van 2019 (4e plaats) heeft hij zijn volgerscapaciteiten getoond. Hij gaat altijd voor het klassement en hij zet dit jaar alles op de Giro en niet op de Tour."

Vincenzo Nibali: "Against all odds, maar dat is exact de uitgangspositie die hij wil. Hij wordt nu onderschat, door zijn leeftijd en polsbreuk, maar heeft een eergierigheid die niet te onderschatten valt. De "Haai" zal zijn rol spelen, desnoods door de Giro te laten ontploffen."

doDisplay('div-gpt-ad-WielerNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws