Coronaproof fietsevenement: Fit voor de Rit!

Heb je zin in een fietsevenement dat coronaproof door kan gaan? Een groep eerstejaars studenten van de Johan Cruyff Academy in Groningen heeft een coronaproof en zeer sympathiek evenement opgezet: Fit voor de Rit. Met deelname ondersteun je Fonds Gehandicaptensport.

Coronaproof fietsevenement: Fit voor de Rit!

Op 12 en 13 juni organiseert een groep van 14 studenten een fietsevenement in Noord-Nederland, waarbij ze het Fonds Gehandicaptensport steunt. Je kunt kiezen uit drie routes:

- Groningen (150 km), De racefiets route die zich kenmerkt door de prachtige uitzichten over het Hoge land.

- Friesland (110 km), De gravel route over de prachtige Friese schelpenpaden

- Drenthe (75 km), De Mountainbike route die zich kenmerkt door de Sahara van Drenthe

GPS

Voor de routes wordt gebruik gemaakt van GPS, hierbij is het mogelijk om op een zelfgekozen plek van de route te starten. De routes gaan langs mooie plekken, vergeet dus vooral niet te genieten van de omgeving en natuur! Ook wordt er onderweg koffie en gebak aangeboden.

Deelname kost 35 euro en daarvoor krijg je een pakket thuisgestuurd bestaand uit oa. sportvoeding en diverse leuke goodies. Ook is het mogelijk om deel te nemen aan het hele weekend, hierbij krijg je toegang tot alle drie de routes om er een echt fietsweekend van te maken! Inschrijven voor het weekend pakket kost 50 euro.

Inschrijven kan hier!

Dit project in de vorm van een evenement wordt uitgevoerd door eerstejaars studenten van de Johan Cruyff Academy aan de Hanzehogeschool te Groningen. Ze werken ongeveer vier maanden lang aan dit project, waarbij ze veel leren en ook nog een steentje bijdragen aan een zelf gekozen doel. Ze worden begeleid tijdens verschillende lessen in het curriculum, te denken aan Sales en Ondernemerschap. Deze studenten zijn allen topsporters en weten dus heel goed hoe fijn het is om te kunnen sporten. Een evenement voor sporters, door sporters en om sporten mogelijk te maken voor mensen voor wie dat minder vanzelfsprekend is. Een win-win-win dus!

Zelf in het zadel
  • Fit voor de Rit