Mathieu van der Poel: 'Rijd Tour met Tokio in achterhoofd en ga door met MTB'en' 

Duidelijke taal van Van der Poel, die eens temeer z'n eigen plan trekt.

mathieu van der poel
  • Mathieu van der Poel Mathieu van der Poel

Mathieu van der Poel maakte afgelopen weekend na bijna anderhalf jaar zonder mountainbikewedstrijd (door corona) z'n rentree op de fiets met de dikke banden. Hij won de short race vrijdag en werd op zondag in de lange race zevende.

Z'n concurrenten op de MTB zijn nog lang niet van 'm af, zo vertelde hij aan het AD: hij gaat na de Spelen door met de discipline, of-ie nu goud wint of niet. "Ik vind de combinatie gewoon leuk om te doen. Daar wil ik voorlopig niet van afwijken."

Voorlopig rijdt-ie komend weekend in Tsjechië alweer z'n laatste wedstrijd op de mountainbike. Daarna gaat Van der Poel op hoogtestage naar La Plagne. "Dan neem ik mijn racefiets én mijn mountainbike mee. Om de dag een beetje afwisselen, denk ik", zegt MVDP alsof het de normaalste zaak van de wereld is.

De hoogtestage is in voorbereiding van de Tour, maar toch ook vooral de Spelen. "Het is ook wel tof om deel van de Tourploeg uit te maken natuurlijk. Ik snap ook de belangen van de ploeg en de sponsors. Maar ik rijd de Tour wel met de Spelen in de gedachten."

Of hij de Tour dan wel uitrijdt is nog niet bekend. "Daar hebben we binnen de ploeg eigenlijk nog niet over gesproken. Ik ga het een beetje per dag bekijken en dan tijdens de Tour de juiste keuze maken." Op gevoel dus, zoals we van Van der Poel gewend zijn...