Nick Nuyens eist maar liefst 1,2 miljoen euro van Wout van Aert

De Belg heeft een conflict met Van Aert en zijn eisen liegen er niet om.

wout van aert
  • Wout van Aert Wout van Aert

Wout van Aert heeft met zijn sportieve sores - hij werd geveld door een blindedarmontsteking die roet in het eten gooide wat betreft z'n hoogtestage in de Sierra Nevada - wel iets anders aan zijn hoofd, maar de zaak met zijn oud-teammanager Nick Nuyens kreeg deze week een nieuwe wending.

De Belg die sinds 2018 voor Jumbo-Visma rijdt verbrak zijn contract met de ploeg van Nuyens om voor de zwargele formatie te gaan rijden. Volgens Van Aert had hij daar een dringende reden voor (het vertrek van zijn coach/ploegleider Niels Albert); volgens Nuyens was Van Aert de oorzaak van diens vertrek. Na een getuigenverklaring van Albert stelde een rechter in Mechelen Van Aert al in het gelijk in een eerdere rechtszaak.

Maar nu trekt Nuyens dus naar nog weer een andere Vlaamse rechter (het Arbeidshof) met een nog hogere eis (1,2 miljoen versus 1,1 miljoen eerder). Volgens de advocaat van Nick Nuyens zijn er nu meer getuigen dan alleen Niels Albert.

"Waarom is het woord van Albert meer waard dan het woord van Nick Nuyens? We hebben verklaringen van vijf mensen die bevestigen dat de samenwerking tussen Albert en Van Aert niet goed meer was. Vier zijn mensen binnen de toenmalige ploeg, de ex-zakenpartner van de fietsenzaak van Niels Albert bevestigt hetzelfde verhaal. Dat Nick Nuyens aan Niels Albert zou hebben gevraagd om te liegen, daar is niks van waar."

De advocaat van Wout van Aert verwacht niet dat de eis van Nuyens nu wel wordt ingewilligd door deze andere rechter. "Het is duidelijk dat er ruis zat op de lijn tussen Van Aert en Nuyens. Die twee konden niet meer door dezelfde deur. Dat heeft Wout doen inzien dat hij slecht zat in die ploeg. En dan legde Nuyens ploegleider Niels Albert een valse verklaring in de mond. Het vertrouwen was weg. Dit vertaalde zich in een dringende reden voor zijn contractbreuk. Ik denk dat dit een evidente zaak is", zegt hij in Het Laatste Nieuws.

De uitspraak in de zaak volgt normaal gesproken op 9 juni.