Sportieve Van der Poel vliegt letterlijk door de lucht in Nove Mesto: 'Verliefd op dit parkoers!' 

De liefde voor het MTB'en spat ervan af! Mooi om 'm zo te zien en te horen!

mathieu van der poel
  • Mathieu van der Poel Mathieu van der Poel

Mathieu van der Poel werd gisteren op een minuut gereden door Tom Pidcock, maar toch was hij na de race bijzonder enthousiast. Het zegt genoeg over zijn liefde voor de mountainbike. Op zijn Instagram deelde hij een paar fraaie foto's van de wedstrijd (vooral de eerste in de serie die je hieronder ziet, wow!) en toonde hij zich een groot 'verliezer'.

In het begeleidende tekstje feliciteerde hij Pidcock namelijk ruimhartig: "Ik was goed, maar niet goed genoeg, want Tom Pidcock vloog. Gefeliciteerd! Maar man, wat ben ik verliefd op dit parkoers!", stak VDP ook nog even de loftrompet over het rondje in het Tsjechische Nove Mesto. Pidcock reageerde met twee vuistjes op het bericht van zijn rivaal.

Bij Sporza blikte de renner van Alpecin-Fenix nog wat meer terug, en keek hij ook vooruit. "Ik ben blij met de tweede plaats. Ik denk dat ik al een heel mooie progressie heb gemaakt tegenover vorige week. Met nog wat training hoop ik binnen enkele maanden top te zijn op de Olympische Spelen."

Van der Poel gaat nu op hoogtestage naar La Plagne (waar hij ook op de mountainbike zal trainen), rijdt de Ronde van Zwitserland, daarna verdedigt hij zijn Nederlandse titel om zich vervolgens op te maken voor Tour en Spelen.