HomeGiro d'ItaliaTobias Foss rijdt top-10 Giro in: 'Iedere dag een goede leerschool'

Tobias Foss rijdt top-10 Giro in: ‘Iedere dag een goede leerschool’

Tobias Foss reed gisteren een dijk van een etappe. De jonge Noor van Team Jumbo-Visma kon met de besten mee en staat nu negende in het algemeen klassement.

Tobias Foss reed gisteren de hele dag alert mee voorin en sprong met zo'n 35 kilometer te rijden weg met ploeggenoot George Bennett. Uiteindelijk kregen ze niet meer dan 35 seconden voorsprong en werden ze weer teruggepakt. In de slotfase kon hij nog altijd mee met de topfavorieten en hoefde hij amper een halve minuut toe te geven op roze trui Egan Bernal.

Foss staat nu negende in het klassement. “Ik houd wel van dit soort etappes. Het technische en het draaien en keren liggen mij wel goed”, vertelde de Noor afloop. “Mijn benen voelden ook heel goed. Daarom kon ik de sterkste renners in koers lang volgen. Dit is wel een dag die ik niet snel ga vergeten. Ik kan niet veel van mezelf verwachten, omdat ik nog nooit voor een klassement in een grote ronde heb gereden. Het is iedere dag een goede leerschool.”

“We hebben als team echt een sterke koers gereden. De openingsfase was vrij gemakkelijk te doen. Daarna was het positioneren naar de eerste gravelstrook en dat hebben we goed gedaan”, beschrijft hij zijn dag. “Door valpartijen en het hoge tempo kwam ik in groep twee terecht, maar gelukkig konden we snel weer de aansluiting maken. George en ik probeerden nog weg te geraken met z’n tweeën, maar die aanval mocht helaas niet lang duren. De manier waarop we vandaag hebben gekoerst, moeten we de komende etappes zien vol te houden.”

Beeld: Cor Vos

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Christoph Roodhooft over Van der Poel: ‘Mathieu heeft weer zelfvertrouwen, maar het was met de hakken over de sloot’

Iemand als Thomas Dekker zette vraagtekens bij de voorbereiding op het WK van Van...

Lotte Kopecky werd vol frustratie 2e: “Ik pak hier het zilver, maar verlies hier het goud”

Nadat de Belgische Lotte Kopecky met haar groep weer aansluiting vond bij de koplopers...

Louis van Gaal gebruikt Annemiek van Vleuten als inspiratie voor Oranje: ‘Wat een voorbeeld is zij voor het bedrijven van topsport’

Bondscoach Louis van Gaal won donderdag met het Nederlands elftal van Polen en is...

Nederlands talent Nienke Vinke pakt brons op WK junioren

Tijdens het wereldkampioenschap voor de junioren dames, van bijna zeventig kilometer, pakt Nieke Vinke...

Meer zoals dit

Cassani over verschil Giro/Tour: ‘Ik ben gezond jaloers op wat de Fransen kunnen’

Maar geen verwijten van Cassani naar de UCI en de ASO. Hij vindt dat...

De opofferingen van een profwielrenner: Jai Hindley zag ouders 2,5 jaar niet (maar kreeg verrassingsbezoek in Verona)

De Australiër kon door het coronaspook niet terug naar z'n vaderland en werd zondag herenigd met z'n ouders (waarbij BORA-hansgrohe voor Henny Huisman speelde)

Giro | De indrukwekkende Nederlandse cijfers van de afgelopen ‘Giro Ollandesi’ 

We hebben het natuurlijk de afgelopen drie weken in beeld gezien, maar als je de cijfers van deze Nederlandse Giro bekijkt, kunnen we alleen maar een diepe buiging maken voor onze landgenoten. Het aantal top 10-plekken is surrealistisch! We zetten alles op een rijtje.