Dagwinnaar Campenaerts: 'We waren echt gebrand op goed resultaat'

Victor Campenaerts won op een geweldige manier de vijftiende rit van de Giro. Na afloop vertelde hij waarom ze bij zijn ploeg gebrand waren op en goed resultaat en waarom hij z'n lege bidons weer terug in de houders stopte.

Dagwinnaar Campenaerts: 'We waren echt gebrand op goed resultaat'

Bij het ontbijt zeiden we al tegen elkaar dat we deze Giro nog beter konden maken. Twee etappezeges waren al episch, maar dit is geweldig", sprak Campenaerts na afloop tegen de camera's van Eurosport. Zijn ploeg Qhubeka-ASSOS heeft immers haar derde etappezege binnen.

"Dit was voor ons team zo ongeveer de laatste kans om een goed resultaat te halen, dus we hebben alles op alles gezet", gaat hij verder. "Bij de start hebben we alles gegeven. Het was een vrij dramatische start, met die val. Ik hoop dat iedereen in orde is."

"In de eerste kilometers waren we al weg en na de herstart deden we precies hetzelfde. We zaten uiteindelijk met z'n drieën in de ontsnapping. We waren echt gebrand op een goed resultaat", benadrukt hij nog maar eens. Campenaerts benoemt het motto van het team nog eens: "Ubuntu. I am because we are."

Daarmee doelt hij op het goede doel dat het team ondersteunt, Qhubeka. Een stichting die zich inzet voor fietsen in Afrika. "Het team heeft een zware tijd gehad, om te overleven. Maar we zijn er nog en we hebben nu drie prachtige ritzeges gehaald deze Giro. Ik denk dat dit een geweldige kans is voor teammanager Douglas Ryder om een nieuwe sponsor te vinden."

Geen lege bidonhouders

In de finale gooide Campenaerts z'n bidons leeg en stopte die lege bidons weer terug in de houders. "Dat doe ik voor de aerodynamica. Ik wil niet met lege bidonhouders rijden, want dat is langzamer. Ik denk altijd aan de aerodynamica. Omdat ik er zo om vroeg heb ik ook een tijdritpak gekregen waar ze zakjes op hebben gestikt. Of ik alles gepland had? De vijf vingers van Ubuntu (het logo is een hand met vijf vingers in de lucht, red.) zit altijd in mijn gedachten."