Giro | Aankomst bergop! Alles wat je moet weten over etappe 19: Abbiategrasso-Alpe di Mera

Hieronder vind je alle informatie over de etappe die vandaag op het programma staat!

giro

Historie en parkoers

De weg naar het skistation Alpe di Mera, de slotklim van vandaag, is voor het eerst een Giro-berg. De weg naar de top is aangelegd in 2006 voor de Olympische Winterspelen van Turijn. Voor die slotklim wachten de renners nog twee minder zware klimmen.

In eerste instantie stond de klim naar Mottarone als openingsklim op het programma, maar vanwege het ongeluk met de kabelbaan daar in de buurt is de organisatie verzocht de klim te mijden. De etappe wordt daardoor 10 kilometer korter, met een minder zware klim als alternatief: de Gignese.

De tweede klim van de dag is een ‘loper’, maar op de slotklim van 10 kilometer met een gemiddeld stijgingspercentage van ruim 9 procent kan Egan Bernal nog eens zijn klasse demonstreren.

Profiel

Profiel slotklim

Tijdschema

Als het tempo erin zitten op de klimmen is de eerste renner binnen om 16.56. Bij een wat lager tempo is dat om 17.33 het geval.

P.S. Dit is het tijdschema van de etappe met de Mottorone er nog in. De vertrektijd van 12.10 zal vermoedelijk wat verlaat worden, zodat de renners nog steeds ongeveer tussen vijf en halfzes binnenkomen.