Giro | Berekenende Bernal, beresterke Bouwman, winnende Yates

De grote vraag was: herstelde Bernal zich van woensdag op de Alpe di Mera... Het antwoord was ja, zij het op economie.

egan bernal
  • Simon Yates Simon Yates
  • Egan Bernal Egan Bernal

In de een na laatste bergetappe kregen de renners in de Alpe di Mera andermaal een loodzware slotklim voor de wielen. Dat op de streep niet iemand van de vluchtersgroep z'n handen in de lucht mocht doen, was al vrij snel duidelijk.

De mannen van BikeExchange en Deceuninck-QuickStep legden daarvoor een te hoog tempo op in het peloton. En dus waren alle ogen op de slotklim op de groep der favorieten gericht, in het bijzonder op Egan Bernal.

Kende de rozetruidrager na woensdag andermaal een zwak moment? Daar leek het in eerste instantie wel op want toen Yates met iets meer dan 6 kilometer te gaan een aanviel, bleef Bernal bij ploegmaat Castroviejo in het wiel.

De Brit hield het vol tot aan de streep en boekte een fraaie etappezegge en pakte bovendien wat tijd op Bernal: 28 seconden. De Colombiaan vertrouwde volledig op de INEOS-trein (een sterke Castroviejo en een nog sterkere Martinez) en wist in de laatste kilometers samen met Joao Almeida de schade te beperken.

Koen Bouwman reed naar een knappe achtste plek in de daguitslag. Hieronder zie je de daguitslag en de top 10 van het algemeen klassement (Koen Bouwman klom een plekje en staat nu twaalfde).

Top 10 van de dag

Algemeen klassement

Nieuws
  • Cor Vos