Tom Dumoulin na rentree: 'Metertjes zeggen dat ik al goed ben, maar nog wel tekortkom' 

Tom is terug en hij was blij! Hieronder lees je wat hij te zeggen had na de openingstijdrit van de Ronde van Zwisterland.

tom dumoulin
  • Tom Dumoulin Tom Dumoulin

Een kleine maand nadat hij z'n comeback na een break aankondigde was het zover en meteen in de discipline waarop het in Tokio allemaal moet gebeuren: Tom Dumoulin hoorde om 15.00 uur het aftellen en daalde het startpodium af voor de bijna 11 kilometers tegen de klok.

Het regende in Zwitserland op dat moment nog, waardoor Dumoulin op een nat parkoers reed. Het deerde hem niet, want hij was na afloop tevreden. "Het was spannend, maar wel goed. Ik ben tevreden. Het gevoel was goed, al merkte ik wel dat ik in het tweede deel tekortkwam. Toen merkte ik echt dat ik nog niet echt kon doortrekken. Maar dat is niet erg voor nu. Ik hoop dat ik hiermee top 10 rijdt", zei hij tegen de camera van de NOS.

Dat zat er mede door een opdrogend parkoers niet in. Dumoulin eindigde op een 16e plaats, op 32 seconden van winnaar Stefan Küng. De rest van de week wil hij vooral weer koershardheid opdoen. "Het wordt flink afzien en dat is ook nodig om weer fitter te worden uiteindelijk. Op hoogtestage in Livigno merkte ik dat ik de dag na een training met veel intervallen moeër was dan ik normaal ben. Dat is ook logisch, maar daar ga ik dus nu aan werken. Er moet nog wel 10 à 20 procent bij. De metertjes zeggen ook dat ik al goed ben, maar nog wel tekortkom."

Tijdens de tijdrit beleefde Dumoulin niet veel plezier, maar voor het overige is hij blij dat hij weer op de fiets zit en weer terug is in het wielerwereldje. "Tijdens zo'n tijdrit wil ik gewoon knallen. Daar is niks leuks aan, haha. Maar voor de rest voelt het een beetje alsof je weer een klein jochie bent dat voor het eerst naar school gaat: spannend, maar leuk. De afgelopen maand heb ik als plezierig ervaren en de komende tijd blijft dat hopelijk zo."