UCI komt met statement 'stuurtjesgate' Van Schip: 'Hebben BEAT gezegd dat stuurtje niet in orde was' 

De bond komt met een reactie en legt uit hoe het, volgens hun, zit.

jan willem van schip

De UCI heeft in een persbericht gereageerd op de ophef die ontstaan is over het uit koers nemen van Jan Willem van Schip in de Baloise Belgium Tour. De Nederlander van BEAT Cycling reed in de etappe van vrijdag met z'n nieuwe aerostuurtje en werd 's avonds laat gediskwalificeerd door de UCI.

Z'n ploeg en Van Schip waren zeer verbaasd over de diskwalificatie, omdat een jurylid ter plekke het stuurtje had goedgekeurd (en ze in de maanden voorafgaand ook niks van de UCI hadden gehoord). De wielerbond komt nu met een heel andere verklaring naar buiten en gaat ook dieper in op de reden van de diskwalificatie.

"Dhr. Van Schip is gediskwalificeerd vanwege het overtreden van regel 2.2.025 van het UCI-reglement, dat stelt dat het verboden is de voorarmen op de handlebar te steunen (tijdritten uitgezonderd). Daarbij willen we benadrukken dat het stuur waarmee Van Schip reed eerder dit seizoen is gepresenteerd aan de UCI materiaalcommissie en het huidige ontwerp werd afgekeurd."

"We hebben het gebruik van het stuur expliciet verboden in evenementen onder ons auspiciën. Verder hebben we sinds dat besluit nooit meer contact gehad met BEAT Cycling over het stuur in kwestie, tot de derde etappe van de Baloise Belgium Tour."

Hier lees je het hele statement van de UCI in het Engels. Wordt ongetwijfeld vervolgd...

Nieuws
  • Cor Vos