Bruyneel: 'Van der Poel wil grootvader Poulidor eren met gele trui'

'Het is Mathieu van der Poel's missie om zijn vorig jaar overleden grootvader Raymond Poulidor te eren met de gele trui in de Tour de France'. Dat zegt Johan Bruyneel in de podcast TheMove.

Van der Poel

Die ambitie lijkt ook bijzonder reëel aangezien de eerste twee ritten op het lijf geschreven zijn van VDP. "En als een kannibaal als Van der Poel zich een doel stelt weten we allemaal wat dat betekent", vervolgt Bruyneel.

"Als Van der Poel ten aanval trekt lijkt het alsof hij zijn fiets in tweeën breekt. Voor hem was de Ronde van Zwitserland niets meer dan een plezierig tussendoortje. En toch rijdt hij de renners uit z'n wiel alsof het niets is. Wat moet dat betekenen voor coureurs die de Ronde van Zwitserland als hoofddoel hebben?"

Ook George Hincapie doet een duit in het zakje. "En alsof die twee ritzeges niet genoeg zijn trekt hij een dag later in de leiderstrui ten aanval tijdens een zware bergetappe. Die medevluchters zullen gedacht hebben: laat ons met rust! Je hebt net twee ritten gewonnen. Wat doe je hier?"