Wuyts: 'Verwachtingen rond Evenepoel in Tokio bijschakelen'

Remco Evenepoel kreeg gisteren op het BK tijdrijden zoals hij het zelf omschreef een dreun te verwerken, nadat hij genoegen moest nemen met een tweede plek achter ploegmaat Yves Lampaert. Voor wielercommentator Michel Wuyts was die tweede plek echter geen verrassing.

Wuyts: 'Verwachtingen rond Evenepoel in Tokio bijschakelen'

Volgens Wuyts heeft Evenepoel moeten vaststellen dat hij nog niet op zijn gebruikelijke niveau is. Wuyts stelt dat dat wel nodig is om een tijdrit te winnen. "Op dit niveau zijn er altijd 3 à 4 toppers die je de das kunnen omdoen. We zijn verbaasd dat de straffe dingen uitblijven", vertelt Wuyts op de website van Sporza. "Ik niet. Ik weet dat de elasticiteit die uitgaat van zijn dijspieren nog niet is zoals het moet. Qua omzetting van kracht in snelheid is er nog een weg af te leggen. Werken en geduld hebben is de boodschap. Het is een gestaag proces."

Daarom is het volgens Wuyts raadzaam om de Spelen in Tokio op een andere manier aan te vatten. "Een maand is nog lang, ik ga ervan uit dat dat genoeg is. Maar misschien moeten we de verwachtingen bijschakelen. Dat geldt voor alles wat Remco doet in 2021. We moeten ervan uitgaan dat een medaille al een succes is. Je moet weten dat je met een oninneembare vesting Ganna zit. Daarnaast denk ik ook aan iemand als Küng."

Nieuws
  • Cor Vos