HomeWorldTourMark Cavendish in Tourselectie van Deceuninck-Quick Step

Mark Cavendish in Tourselectie van Deceuninck-Quick Step

Een opvallende naam in de Tourselectie van Deceuninck-Quick Step. Na twee jaar afwezigheid maakt Mark Cavendish zijn rentree in La Grande Boucle. De Brit wist in het verleden maar liefst 30 etappes te winnen.

Met wereldkampioen Julian Alaphilippe, Kasper Asgreen, Davide Ballerini, Mattia Cattaneo, Mark Cavendish Tim Declercq, Dries Devenyns en Michael Mørkøv kent Deceuninck-Quick Step een ijzersterke selectie. Van dit achttal is Cavendish de meest uit het oog springende naam.

De Brit kende enkele mindere jaren. Hij wist in 2016 voor het laatst een Touretappe te winnen (toen won hij meteen 4 stuks), maar was sindsdien op de kwakkel. In zowel 2018 als 2019 won hij slechts één keer, vorig jaar stond hij helemaal droog. Onder meer het Epstein-Barr virus zorgde ervoor dat de wereldkampioen van 2011 niet zijn normale niveau haalde. Toch gaf Patrick Lefevere hem voor dit jaar een contract en tot dusver rendeert dat goed. Cav won vier etappes in de Ronde van Turkije en was de beste in de vijfde etappe van de Ronde van België. Voor Lefevere was dat genoeg om Cavendish mee te nemen naar de Tour.

Dat komt onder meer omdat Sam Bennett kampt met een knieblessure. “Het behoeft geen uitleg dat ik teleurgesteld ben”, vertelt Bennett. “Ik had een klein ongelukje tijdens een training een paar weken terug, maar dat had z’n weerslag op mijn knie. Ik was niet lang geblesseerd, maar het had de nodige impact op mijn training voor de grootste wedstrijd van het jaar.”

“Ik had te weinig tijd om wedstrijdfit te geraken. De Tour verdient mij op m’n best en het zou de wedstrijd, mijn team en mezelf niet goed doen om in mijn huidige conditie te gaan koersen. Ik wens al m’n ploeggenoten drie succesvolle weken in Frankrijk”, besluit hij.

Reactie Cavendish

Cavendish reageerde op Instagram op zijn selectie: “Woorden kunnen niet beschrijven hoe ik me voel. Ik zal absoluut alles doen om mijn ploeggenoten, ons tenue en de grootste wedstrijd ter wereld eer aan te doen.”

Beeld: Cor Vos

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Bijzonder beeld: Daniel Felipe Martínez rijdt op training door het stromende water

Van de Colombiaan van INEOS Grenadiers verscheen namelijk een filmpje op internet dat hij...

EK München: deze renners zijn de favorieten voor de Europese trui

Een van de grote favorieten is Fabio Jakobsen. Team Nederland is volledig ingericht om goud te...

Tim Merlier steekt ambitie niet weg: ‘Pas tevreden met de Europese trui’

De kans dat het EK in München eindigt in een massasprint is volgens de...

Shirin van Anrooij onthult geheime wapen: stokbrood belegd met pennywafel…

Er wordt in het wielrennen de laatste tijd veel gesproken over voedingsstrategieën en Shirin...

Meer zoals dit

Colbrelli: ‘Dit is mijn jaar! Parijs-Roubaix winnen is een droom’

Sonny Colbrelli was in de zevende wielerhemel na het winnen van Parijs-Roubaix. De Europees kampioen klopte Florian Vermeersch en Mathieu van der Poel. "De Ronde van Vlaanderen is mijn eerste droom, Parijs-Roubaix mijn tweede. Dat ik hem bij mijn debuut win is ongelooflijk."

Powless verrassende winnaar Clásica San Sebastián

Neilson Powless heeft zijn eerste profzege geboekt in de Clásica San Sebastián. De Amerikaan was de beste uit een groep van vier. De topfavorieten lagen te ver achter op de slotklim en kwamen er niet meer aan te pas.

Overzicht prijzengeld | De kassa rinkelt bij Deceunick-Quick Step

Net als op de eerste rustdag, wordt ook op de tweede rustdag een tussenstand gemaakt van het gewonnen prijzengeld. Dankzij de etappeoverwinningen van Mark Cavendish en Julian Alaphilippe is het bij Deceuninck-Quick Step kassa. Ook Jumbo-Visma boert lekker.